Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Redd Marit slutter

Langrennsstjerna Marit Bjørgen klarte endelig å vinne Tour de Ski. Heidi Weng er redd for at Marit slutter etter sesongen.

Nå har Marit Bjørgen vunnet alt som er. Hun har mange gull i verdensmesterskap (VM) og olympiske leker (OL). Bjørgen hadde aldri vunnet Tour de Ski. Nå har hun klart det også.

– Det føles utrolig godt endelig å komme først på toppen. Tour de Ski har vært litt vanskelig for meg. Det er en god følelse endelig å klare dette. Det sa Bjørgen til kanalen NRK etter målgang. Hun hadde tårer i øynene.

Therese Johaug ble nummer to. Heidi Weng nummer tre og Ragnhild Haga nummer fire. Weng var stolt av Marit Bjørgen. Hun gråt også på TV. Weng sa at hun nå er redd Marit Bjørgen legger opp. Oddbjørn Hjelmeset er også redd for at Marit Bjørgen slutter etter sesongen. Hjelmeset er langrennsekspert for kanalen TV 2. Hjelmeset sier til TV 2 at han tror Bjørgen legger opp etter VM i Falun. Hjelmeset sier at Bjørgen har vunnet alt som er, og neste år er det ingen mesterskap. Derfor tror han at skistjerna legger opp nå.

Bjørgen sier også at det kan være første og siste gang hun vinner Tour de Ski.

I herrenes Tour de Ski vant Martin Johnsrud Sundby. Det var hans andre seier i Tour de Ski. Han vant i fjor også. Petter Northug ble nummer to.

Tour de Ski ble for mye for polske Justyna Kowalcyk i år. Hun har tidligere vunnet Tour de Ski fire ganger. I år måtte hun bryte langt oppe i bakken. Hun mistet bevisstheten i flere minutter og måtte på sykehus. Kowalcyk ble skrevet ut av sykehuset søndag ettermiddag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Bjørgen vant suverent

LES OGSÅ: Northug er tilbake