Reddet cup-drømmen for Molde

Keeper Ørjan Nyland er helten til fotball-laget Molde. Han reddet en straffe, og fikk laget videre til cup-finalen.

23 år gamle Ørjan Nyland var keeper da fotball-laget Molde spilte mot Lillestrøm torsdag kveld. Det var i semifinalen i norgesmesterskapet i fotball (NM). Eller cupen, som den kalles.

Kampen gikk til ekstra-omganger. Etter det, ble det straffespark-konkurranse. Til slutt var det Nyland som avgjorde. Han reddet forsøket fra Lillestrøms Thomas Piermayr.

Det var ikke tilfeldig, sier Moldes trener Ole Gunnar Solskjær.

– Ørjan har trent på dette sammen med treneren Richard Hartis. Han visste hvor de kom til å sette straffene. Han er veldig seriøs og jobber hardt, sa Solskjær etter kampen.

Nyland hadde også andre gode redninger i kampen. Da stanset han et skudd på nært hold fra Thorstein Helstad. Han vippet også bort et volley-skudd fra Bjørn Helge Riise.

– Det var de to redningene som gjorde at vi i det hele tatt var i den straffespark-konkurransen, sa Solskjær.

LES MER HER: Nedturen fortsetter

Moldes andre helt var spilleren Magne Hoseth. Han skåret både målene 1-1 og 2-2. Det siste målet skåret han mot slutten av tilleggs-tiden i kampen. Dermed ble det ekstra-omganger.

Solskjær skrøt av Hoseth også. Han sier han har spilt strålende i hele september. Hoseth selv var som vanlig beskjeden:

– Det var min tur til å være heldig og skåre, sa han.

På laget Lillestrøm var de skuffet. De tok ledelsen to ganger. Pálmi Pálmason og Anders Østli skåret. Det virket som laget hadde kontroll. Men så endret Hoseth alt på slutten.

Piermayr var spesielt trist etter straffe-sparket som ikke gikk inn.

– Jeg er veldig lei meg. Dette var en stor sjanse for laget. Det var en god straffe, men jeg bommet, sa Piermayr.

24. november møter Molde Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal stadion.