Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Reddet sølvet

Oddbjørn Hjelmeset valgte feil ski. Men Petter Northug reddet medaljen.

Men Petter Northugs fantastiske løp holdt bare til sølv for Norge i langrenn i stafett i De olympiske leker (OL). Norge gikk imål 15,9 sekunder bak Sverige.

Årsaken var at Oddbjørn Hjelmeset gikk på ski som ikke var gode nok.
– Dette er min feil. Jeg valgte et skipar som var rubbet. Men det la seg is på skiene. Det er synd at jeg skal ødelegge en så fin kveld for det norske folk, sa Hjelmeset til nyhetsbyrået NTB. Rubbet betyr at skiene var pusset med sandpapir for å gi feste på snøen.
Martin Johnsrud Sundby gikk en grei etappe. Lars Berger gjorde det han kunne for å ta inn de mange sekundene som Norge lå bak. Så startet Northug på sisteetappen. Da lå Norge 37 sekunder bak ledende Sverige. Marcus Hellner fra Sverige gikk i mål først. Men Northug klarte å komme forbi både tsjekkiske Martin Koukal og franske Emmanuel Jonnier.

Northug visste ikke noe om Hjelmesets problemer i løypa.
– Nei, jeg varmet opp. Det ble slitsomt for meg på slutten. Men jeg gjorde det beste jeg kunne, sier Northug.

Northug tror at laget vil bli fornøyde med medaljen etter en stund.
– Dette er nok litt som på sprinten. Man blir veldig fornøyd når det har gått litt tid. Der og da føler man at man taper gullet, sier han.
Sverige vant sin første internasjonale stafett for menn for første gang siden i 1989. Da var det verdensmesterskap (VM). Northug tapte sin første stafett for Norge siden 2007.