Sport

Rekordmange gleder seg

Det er klart for fotball-turneringen Norway Cup. Men folk må huske å ta med paraply.

Fra i dag (lørdag) er det på Ekebergsletta i Oslo det skjer. Det er klart for årets Norway Cup. En fotball-turnering som ble arrangert for første gang i 1972.

1.639 lag er meldt på til årets Norway Cup. Og det er ny rekord. Barn og unge fra hele verden er med. Over 4.000 kamper skal spilles.

Årets Norway Cup starter med et åpningsshow. Da blir det parade og musikk. Kampene starter søndag.

Men været kunne vært bedre. Det kommer til å regne denne helgen, melder tjenesten yr.no. Temperaturene blir mellom 10 og 14 grader.

Den første Norway Cup ble arrangert i 1972. Da var det 420 lag med. Det var ingen selvsagt ting at jenter skulle få være med å spille. Men slik ble det. Jentene fikk være med fra starten. Rigmor Andresen i klubben Bækkelagets Sportsklub presset på. Siden er hun blitt kalt «jentefotballens mor».

I fjor ble det solgt 40.000 is under turneringen, ifølge arrangøren. Da sier det seg selv at Norway Cup har vokst mye. 1560 lag var påmeldt. Lag fra Malawi og Sør-Sudan deltok for første gang.

Siden 1972 har tusener av barn og unge fått være med i fotballkamper. De har fått møte folk fra andre kulturer og blitt venner.

I år skal det blant annet være et blandet lag. Halvparten av spillerne kommer fra Kenya. Resten er fra ulike steder i Norge.

Norway Cup varer til 1. august.

Siste utgave

På forsiden nå