Rett fra VM til NM

Verdens-mesterskapet i friidrett er over. Det ble ingen medaljer for de norske utøverne. Til helga skal de konkurrere i NM.

Det ble ingen medaljer på norske utøvere i verdens-mesterskapet (VM) i friidrett i Moskva i Russland. Andreas Thorkildsen fikk den beste norske plasseringen. Han endte på en 7.-plass i spyd med et kast på 81,06 meter. Dette skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi hadde selvsagt et håp om medaljer, men denne gangen ble det med håpet. Men halvparten av våre ti utøvere klarte å kvalifisere seg for finaler. Det har bare skjedd to ganger tidligere i VM-sammenheng. Jeg synes også det er bra at vi hevder oss godt i løp, sier Ronny Nilsen til NTB.

Jaysuma Saidy Ndure og Henrik Ingebrigtsen på 200- og 1500 meter endte begge på 8. plass. Det ble også to 13.-plasser på 5.000 meter. De gikk til Sindre Buraas og Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Ronny Nilsen er en tidligere spydkaster. Han mener Andreas Thorkildsen hadde vært nær ved å lykkes. Men han tror at den store farten i tilløpet og teknikken ikke fungerte så godt. Dermed endte Thorkildsen opp med sitt første VM uten medalje siden 2005.

Men Nilsen er ikke redd for at det kommer til å gå dårlig med norsk friidrett i fremtiden.

– Vi satser på og prioriterer yngre utøvere. I de siste årene har vi sendt veldig store tropper til aldersbestemte mesterskap. Det viser at det gror godt i norsk friidrett, men det tar tid å få fram gode seniorutøvere. Derfor må vi være tålmodige, sa Nilsen til NTB.

Allerede til helga er det et nytt mesterskap for de norske friidrettsutøverne. Da er det Norges-mesterskap (NM) på Greveskogen Idrettspark i Tønsberg.

Den eneste av VM-deltakerne som ikke stiller i NM, er Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun må ta en pause for å få orden på sin skadde legg.

Sindre Buraas kommer til å velge 1500 meter i NM. Det betyr at 5000-meteren i NM.

For de som deltok i VM i Moskva kan nok overgangen til Greveskogen Idrettspark bli stor. Men for alle de andre friidretts-utøverne i Norge er det NM som virkelig er den store festen.

Og spesielt stort blir utdelingen av kongepokalene søndag. Det var Jaysuma Saidy Ndure og Tonje Angelsen som vant dem i fjor i Kristiansand.