Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Robben sikret seieren

Arjen Robben la opp til det første målet og skåret selv vinnermålet. Dermed vant fotball-laget Bayern München over Borussia Dortmund i lørdagens finale i mesterligaen.

Det tyske fotball-laget Bayern München var i sin tredje finale på fire år. Endelig kunne de løfte pokalen som vinnere av mesterligaen i fotball, Champions League. Bayern München vant 2-1 over Borussia Dortmund i kampen lørdag.

– Dette betyr mye for meg. Jeg kan faktisk fortsatt ikke tro det. Det er så mange følelser som trenger seg på, sa Arjen Robben etter kampen. Han la opp til det første målet og skåret selv vinnermålet til Bayern München.

– Mange fortalte meg at jeg kom til å skåre i kveld. Jeg bommet på mine første muligheter. Men på slutten klarte jeg endelig å ta vare på sjansen, sa han. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Robben var med på begge Bayerns tap i finalen de siste årene. Han var også med da laget tapte finalen i verdens-mesterskapet (VM) i fotball i 2010.

Laget Borussia Dortmund har sjarmert mange gjennom årets turnering. Dette tyske laget har hatt gode supportere og spilt underholdende fotball. De klarte seg likevel ikke mot det erfarne laget Bayern München.

Finalen i mesterligaen var den første der to tyske lag møtte hverandre.

Det var Robbens skåring i det 89. minutt som sikret Bayern seieren.. Han fikk et hælspark fra Franck Ribéry, dro seg forbi Mats Hummels og lurte ballen forbi Roman Weidenfeller. Så løp han jublende mot fansen mens ballen sakte trillet i mål.