Sport

Ronaldo og Ødegaard til Ullevaal

9. august blir det spennende i Oslo. Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard kan være med når Real Madrid skal spille mot Vålerenga.

Det spanske fotballaget Real Madrid kommer til Norge 9. august. Det er bare noen detaljer igjen før avtalen med laget Vålerenga er klar, melder TV 2. De to lagene møtes til dyst på Ullevaal stadion i Oslo. Det kan bety et spennende møte med stjerner som Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard.

Real Madrid skal ha med seg de fleste stjernene, ifølge TV 2. Laget spiller treningskampen i Norge som den siste før den spanske eliteserien starter 15. august. Dermed er det naturlig at deres nye manager Rafael Benitez velger å ta med sine beste menn til Norge.

Vålerenga jobbet med å få Real Madrid til Oslo også sist sommer. Men da fikk de det ikke til på grunn av verdens-mesterskapet (VM) i fotball i Brasil. I januar ga Vålerenga et nytt tilbud til Real Madrid.

Vålerenga har i de siste årene spilt treningskamper mot storlag som Barcelona, Manchester United og Liverpool.

30 år gamle Cristiano Ronaldo er kjent over hele verden. Mer enn 80 prosent av alle mennesker i verden vet hvem han er. Ronaldo har tjent 640 millioner kroner på å sparke ballen. Da er det ikke så dumt at han skåret flest mål i den spanske serien i år. Han skåret 48 mål denne sesongen.

Mange nordmenn vil nok strømme til for å se norske Martin Ødegaard i aksjon også. 16-åringen spilte for laget Strømsgodset da han ble hentet til Real Madrid i januar.

Talentet spilte nylig for det norske landslaget mot Aserbajdsjan. Da skrøt motstanderens trener av Ødegaard.

– Martin Ødegaard er blant de beste unge spillerne i Europa. Han er et stort talent. Jeg så ham mot Sverige. I den kampen var han den beste. Vi valgte å markere ham med to mann, for å hindre ham i kveld. Taktikken med å begrense ham, fungerte, sa Robert Prosinecki til nyhetsbyrået NTB.

Prosinecki mente at han blir en av de største stjernene i verdensfotballen.

16-åringen fikk i mai endelig sin debut for Real Madrid. Real Madrid ledet 5-3 hjemme mot Getafe da Ødegaard ble sendt inn. Han erstattet Ronaldo på banen.

Han ble dermed tidenes yngste Real Madrid-spiller i offisielle kamper. Men spanske medier tror nordmannen vil bli lånt bort til høsten. Han vil få for lite kamptrening i Real Madrid, mener de.

LES MER HER: Kan få Benitez som trener

Siste utgave

På forsiden nå