Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ronaldo vant Gullballen

Fotballstjernen Cristiano Ronaldo vant Gullballen. Han er kåret til verdens beste fotballspiller i 2014. Ronaldo vant foran Lionel Messi og Manuel Neuer.

Cristiano Ronaldo spiller fotball for klubben Real Madrid i Spania. Ronaldo vant Gullballen. Han er verdens beste fotballspiller i 2014. Ronaldo vant suverent foran Lionel Messi og Manuel Neuer.

Det er tredje gangen Ronaldo vinner prisen for årets spiller. Han vant Gullballen i 2008 og 2013. 29-åringen var favoritt til å vinne i år. Ronaldo fikk nesten 40 prosent av stemmene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg vil takke alle som har stemt på meg. Det har vært et år for meg som er vanskelig å glemme. Det sa Ronaldo da han fikk premien.

Han takket lagkamerater, trenere og andre som har hjulpet ham med å spille godt på banen.

2014 var et godt år for portugisiske Cristiano Ronaldo. Han vant mesterligaen. Ronaldo satte ny målrekord på landslaget til Portugal. Han skåret over 50 mål for fjerde sesong på rad. Ronaldo ble toppskårer både i spansk serie og i mesterligaen.

Før utdelingen snakket Cristiano Ronaldo om norske Martin Ødegaard. Ødegaard er bare 16 år. Han er ønsket av flere klubber i Europa. Ronaldo mener at han har en god venstrefot. Han sier også at han har en stor framtid i vente. Martin Ødegaard har vært på besøk i Real Madrid to ganger i det siste.

Landslagskapteiner, landslagstrenere og én medierepresentant fra hver FIFA-nasjon stemmer i kåringen.

Prisen for årets kvinnelige fotballspiller gikk til tyske Nadine Kessler.

James Rodríguez vant prisen for årets mål. Rodríguez spiller også for Real Madrid. Årets mål ble stemt fram på internett. Målet mot Uruguay fra verdensmesterskapet (VM) i fotball ble kåret til årets fineste.

LES OGSÅ: På vei til Real Madrid?

LES OGSÅ: Venter spent på Martin