Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rosenborg dropper tur til Dubai

Rosenborg reiser ikke på treningsleir til Dubai likevel. De dropper turen etter reaksjoner fra fansen.

Sport

Fotballklubben Rosenborg dropper treningsleiren i Dubai i januar. Det skjer etter kraftige reaksjoner fra fansen, melder klubben.

Mandag kveld fortalte klubben om reiseplanene. Reaksjonene kom raskt etterpå. Allerede tirsdag formiddag hadde klubben ombestemt seg.

– Det har vært veldig høy aktivitet og sterke reaksjoner i etterkant. Vi erkjenner at vi har undervurdert de reaksjonene opp mot de sportslige vurderingene. Ut ifra de reaksjonene har vi ombestemt oss. Vi reiser ikke til Dubai, sier Stig Inge Bjørnebye, ifølge Adresseavisen. Han er sportslig leder i klubben.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har fått mye kritikk. Kritikken gjelder blant annet hvordan kvinner som har vært utsatt for vold behandles. Det er også forbudt med homofili i landet.

Reaksjonene var sterke i supporterklubben Kjernen. Flere oppfordret til boikott av klubben. Andre ba folk om ikke å kjøpe nytt sesongkort. Supporterklubbens nettsider oppfordret Rosenborg til å skifte mening. De ba fotballklubben om å «avlyse denne skammelige turen».

– Det er ikke antallet reaksjoner som har ført til den. Men budskapet i tilbakemeldingene fra våre medlemmer og supportere, sier Bjørnebye til avisen.

Rosenborg jobber nå med å finne et annet sted til treningsleir.