Sport

Rosenborg er i europaligaen

Rosenborg er klar for spill i europaligaen. Der møter de gode fotballag fra hele Europa.

Samuel Adegbenro er en av de nyeste spillerne til Rosenborg (RBK). Torsdag kveld skåret han to mål på Lerkendal stadion i Trondheim. Det gjorde at RBK vant over Ajax fra Nederland.

– Dette er helt utrolig. Det er stort å være i europaligaen. Det var det treneren snakket om da jeg kom, sa Adegbenro til kanalen Eurosport.

Adegbenro skåret det første målet med hodet.

– Det er utrolig at vi slår ut Ajax. Det er en klubb vi har sett opp til, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport. Han er trener for Rosenborg.

Forrige uke spilte RBK borte mot Ajax. Også da kom Adegbenro inn som innbytter og skåret. Headingen kom etter 80 minutter. Da var Ajax nær ved å skåre.

Adegbenro driblet seg så fri like før kampen var slutt. Så skåret han igjen. Stillingen ble 3–2 over Ajax.

– Jeg visste at forsvareren trodde jeg skulle skyte. Så jeg gikk litt lenger for å få plass, sa Adegbenro til nyhetsbyrået NTB.

Laget fra Nederland så ut som det skulle vinne kampen. Men Rosenborg gav seg ikke.

– Vi får noen angrep og Ajax var slitne. Vi hadde troen på det, men det tok tid, sa Mike Jensen. Han er kaptein på Rosenborg.

Europa League er én av to ligaer der klubblag i Europa spiller mot hverandre. Den andre er Champions League.

Ajax har spilt i en av disse turneringene hvert år siden 1965. Men ikke i år. Det sørget Rosenborg for.

– Det er den største kvelden jeg har hatt som spiller og fotballtrener. Å slå ut Ajax i kvalifisering til europacup. Sist de ikke var med i Europa, var jeg nettopp født. Det var i 1965, sa trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Fredag ettermiddag fikk Rosenborg vite hvilke lag det møter i europaligaen. Det er Zenit St. Petersburg fra Russland, Real Sociedad fra Spania og Vardar Skopje fra Makedonia.

– Det blir tøffe kamper, sier Tore Reginiussen til kanalen NRK. Han spiller for Rosenborg.

Siste utgave

På forsiden nå