Sport

Rosenborg lekte seg videre

Fotball-laget Rosenborg er to kamper unna mesterligaen. Trønderne vant over svenske AIK onsdag.

Rosenborg (RBK) vant 3-0 over det svenske laget AIK onsdag. Kampen ble spilt på Lerkendal Trondheim. RBK kan komme til mesterligaen. Det skjer dersom de vinner de neste to kampene. Laget er også garantert spill i europa-ligaen. Det gjør at klubben får titalls millioner kroner inn på konto. Siste gang trønderne spilte på europeisk toppnivå var i 2007.

Nils Arne Eggen var fornøyd etter kampen. Han er trener for Rosenborg.
– Det var spennende veldig lenge. For lenge etter min smak. Men jeg fikk renovert dem litt i pausen. Jeg satt ganske rolig da vi fikk hevet oss slik vi gjorde i annen omgang, sier Eggen. Det melder kanalen Viasat 4.

I de neste to kampene skal RBK spille mot enten Basel, Anderlecht, FC København, Sparta Praha eller Hapoel Tel Aviv. Det skriver nettavisa VG Nett. Kampene vil vise om RBK klarer å kvalifisere seg til mesterligaen.
– Det er mange gode lag vi kan møte, men ingen er umulige. Snarere tvert imot. Ikke noe er umulig i Rosenborg, sier Eggen.

AIK viste seg å være en tøff motstander onsdag. Både Rade Prica og Steffen Iversen bommet på gode mål-sjanser for RBK. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Likevel tok det ikke lang tid før det ble jubel på Lerkendal stadion. RBK-spiller Rade Prica fikk ballen fra Per Ciljan Skjelbred. Med venstrebeinet skjøt svensken inn 1-0. Det skjedde 54 minutter ut i kampen.

Etter 63 minutter fjernet Vadim Demidov all tvil om hvem som var best. Han nikket inn 2-0 bak AIKs målvakt, Ivan Turina.
– Nå er det mesterligaen som gjelder. Ikke noe annet. Vi skal virkelig stå på for å komme oss dit, sier Demidov.

RBK-spilleren Mikael Lustig skåret kveldens flotteste mål. Fra 16-meteren skrudde han ballen i det lengste hjørnet.
– Jeg har et brukbart venstrebein og den satt der den skulle, sier Lustig.

Lustig og lagkameratene kan se fram mot en spennende trekning fredag. Da blir det bestemt hvem RBK skal spille mot i neste kamp.