Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Russland er ikke utestengt likevel

IOC følger ikke ekspertenes råd. De vil ikke utestenge Russland fra OL i Brasil. Men de stiller strenge krav til de russiske utøverne.

Søndag kom en nyhet som overrasket mange. Den olympiske komité (IOC) hadde bestemt at Russland ikke skal stenges ute fra De olympiske leker (OL) i Brasil. Det skriver avisen VG.

Dermed gjorde IOC det motsatte av det flere eksperter mente var riktig. Det har blitt avslørt mye doping og juks blant de russiske utøverne. Den russiske staten har til og med hjulpet dem med å jukse og dope seg. Dette er det funnet flere bevis på.

IOC får mye kjeft for at de lar Russland være med likevel. IOC svarer tilbake at russiske utøvere må oppfylle strenge krav. De må bevise at de ikke bruker dop. De som har blitt tatt i doping tidligere, får ikke være med. Selv om de har sonet ferdig, skriver VG.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAFF) ville at Russland skulle utestenges. De mente at Russland har blitt tatt i doping for mange ganger. De er heller ikke flinke nok til å sjekke utøverne sine. Eneste mulighet for russerene var å delta under nøytralt flagg. Det betyr at de ikke deltar for noe land. 136 utøvere har søkt til IAAF om å få delta på denne måten. Men bare to av dem har fått ja: løperen Julia Stepanova og lengdehopperen Darja Klisjina.

Med de nye kravene vil ikke Stepanova få være med i OL likevel. Hun har tidligere vært utestengt i to år for doping. Av mange russere blir hun sett som en forræder og bor på hemmelig adresse. Hun hjalp til med å avsløre problemene med doping i Russland. Hun har blant annet snakket om problemet i en tysk TV-dokumentar.