Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Satser ikke på farta for å vinne verdenscupen

Henrik Kristoffersen kommer ikke til å kjøre andre renn enn slalåm og storslalåm for å prøve å vinne verdenscupen.

15 renn er igjen i verdenscupen i alpint denne sesongen. Henrik Kristoffersen ligger på andreplass sammenlagt. Han er 88 poeng bak Marcel Hirscher fra Østerrike.

Men Kristoffersen kommer ikke til å satse på fartsrenn for å ta igjen Hirscher. Han vil holde seg til slalåm og storslalåm.

– Det er lite trolig at Henrik kommer til å kjøre noen av de fartsrennene som gjenstår i år. Det er ikke noen vits i å stille i slike renn. Det blir å bare håpe på poeng. Vi mener det er bedre å spare energien. Da kan han kjøre godt i de rennene der han er best, sier verdenscup-sjef Christian Mitter til NTB.

Men han sier det kan hende Kristoffersen kjører super G-rennet i verdenscup-finalen i St. Moritz i Sveits. Sportssjef Claus J. Ryste sier at han kanskje også kjører super-G-rennet i Kvitfjell i Norge. Men bare kanskje.

– Akkurat nå er det viktigste å trene og holde på formen i slalåm og storslalåm. Derfor er det ikke planer for Kristoffersen om å kjøre super-G i dag, sier Ryste.

Marcel Hirscher har vunnet verdenscupen de siste fire årene. Han har 1045 poeng til nå i år. Henrik Kristoffersen har 957. Aksel Lund Svindal har 916, men er ute på grunn av skade. Kjetil Jansrud har 735 poeng.

– Det er ingen tvil om at Hirscher har overtaket. Men vi ser på oss selv som utfordrere. Sjansen for norsk seier er til stede. Vi må ikke glemme at det er 15 renn igjen å kjøre. Mye kan skje, og det er små marginer i vår idrett, sier Ryste.

Han mener det er liten vits for Kristoffersen å prøve seg på super-G fordi han har for lite trening til det.

– Vi mener det er bedre å satse på seirer og 100 poeng i slalåmrennene. Heller enn å slite seg til inn til plasseringer som bare kan gi 30 til 35 poeng i super-G, forklarer Ryste til NTB.

Det ligger an til en hard kamp i avslutningen. Og det kan hende det ikke er sikkert hvem som vinner før det siste slalåmrennet i St. Moritz-finalen 20. mars.

Henriksen kjører sitt neste slalåmrenn i Stockholm i Sverige 23. februar.