Sport

Satser på mer gull-jubel

Gulljentene fra ski-VM kan få mer å juble for i helgen. Skiløperne Marit Bjørgen og Therese Johaug har til sammen fem seirer i Lahti de tre siste årene.

Til helgen er det verdenscup i ski i Lahti i Finland. De norske skiløperne føler seg på topp etter verdens-mesterskapet (VM) i i Val di Fiemme i Italia. VM ble avsluttet søndag 3. mars.

– Vi er i form og klarer å holde trykket oppe. Det er det som har vært nøkkelen til at vi har klart å gjøre det så bra her, sier Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

For hun har gjort det bra i cupen i Lahti tidligere år. I 2010 vant hun gull på 15 kilometer skiathlon. De to siste sesongene har hun vunnet sprinten.

Johaug har også gjort det godt i Lahti. Hun har vunnet skiathlon to år på rad. I tillegg gikk både Johaug og Bjørgen i stafetten da det norske laget vant for tre år siden.

LES MER HER: Norge vant lett i stafetten

Johaug er blant favorittene på søndagens 10 kilometer. Lørdag er det sprint.

– Det har vært veldig morsomt å gå her. Det er sterke konkurrenter som stiller til start, og det blir hardt. Men jeg er i hvert fall klar. 10 kilometer klassisk er en bra øvelse, og jeg gleder meg til å gå, sier 24 år gamle Johaug.

På grunn av sykdom har hun hvilt etter VM. Men nå er hun klar for helgens renn.

– Jeg trente både torsdag og fredag. Det har sittet litt i bihulene og brystet, men jeg har ikke hatt vondt i halsen. Det blir spennende å se hvordan formen er, sier Johaug.

Bjørgen føler at hun fortsatt er i VM-form.

– Det kjennes bra. Jeg har tatt det med ro etter VM, og jeg har overskudd i kroppen og lyst å gå skirenn, sier 32-åringen.

LES MER HER: Gull til Johaug

I ski-VM i Val di Fiemme tok Bjørgen fire gull og ett sølv. Johaug tok to gull, ett sølv og en bronse.

– Det var et supermesterskap, både for meg selv og hele det norske laget. Damelaget gjorde det utrolig bra, sier Bjørgen.

Johaug er enig i at det var et stort mesterskap.

– Det var utrolig morsomt å reise hjem med medaljer i alle øvelser, og spesielt gullet jeg fikk på 10 kilometer. Det var artig at hele laget lyktes. Det tyder på at vi gjør veldig mye bra, sier Johaug.

Siste utgave

På forsiden nå