Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Satte ny rekord

Usain Bolt lovet ny rekord på Bislett. Torsdag knuste han den forrige banerekorden.

– Banerekorden på 100 meter er historie om et par timer, sa Usain Bolt torsdag. Han gjorde seg klar til å løpe på Bislett Stadion i Oslo. Og Bolt holdt løftet sitt. Han løp 100 meteren på 9,79 sekunder. Slik knuste han den forrige Bislett-rekorden på 9,88 sekunder. Den satte Ato Boldon for 11 år siden.

Bolt fikk tøff konkurranse av Asafa Powell på stevnet Bislett Games. Powell fikk den beste starten, men måtte til slutt gi opp mot Bolt. Powell kom på andreplass med tiden 9,85 sekunder. Det er fire år siden Powell var så nær Bolt i et løp.

– Nå har jeg i alle fall bevist en gang for alle at jeg er i stand til å løpe skikkelig fort. Selv under stort press som det var her, sa Powell til nyhetsbyrået NTB.

Bolt var glad for at Powell gjorde det bra. Det gjorde at han selv måtte skjerpe seg.

– Det er alltid stort for meg å løpe fort. Men jeg skal snart løpe enda fortere enn dette, sa Bolt til NRK.

Folk jublet da Bolt kom til Bislett. Han er kjent for å gjøre seg til for publikum. Og verdens raskeste mann skuffet ikke de som ventet. Han ble kjørt inn på banen i bilen IL Tempo Gigante.

Det er en kopi av bilen i dukkefilmen Flåklypa Grand Prix. Bolt vinket og lo mens han ble kjørt sakte rundt på stadion.

Det ble også norsk seier på Bislett torsdag. Ezinne Okparaebo vant 100-meteren. Den norske sprinteren satte ny norsk rekord forrige helg. Da løp hun 100 meter på tiden 11,16.

– Seier her på Bislett er en av de beste følelsene man kan ha. Det er helt fantastisk, sa Okparaebo til NRK.

Like bra gikk det ikke for Andreas Thorkildsen. Spydkasteren klarte bare en tredjeplass. Heller ikke hekkeløper Christina Vukicevic var fornøyd. I fjor vant hun 100 meter hekk. Torsdag klarte hun ikke kravene for å komme til finalen.

– Jeg skjønner ikke hva som skjer med meg. Der er noe som har satt seg i hodet mitt. Jeg er kommet i en ond sirkel der jeg ikke får det til å stemme. Det skjer selv om jeg føler meg i god form, sier hun til NRK.