Sport

Schumacher ute av koma

Formel 1- føreren Michael Schumacher er ute av koma. Han kan snakke med kona og barna sine.

Michael Schumacher skadet hodet da han kjørte alpint. Det skjedde 29. desember i fjor. Han har ligget i kunstig koma i over et halvt år. Nå er han ute av koma og har forlatt sykehuset. Det sier manageren hans. 45-åringen Schumacher fikk livstruende hodeskader i ulykken.

Sabine Kehm er Schumachers manager. Hun fortalte mandag om de store endringer i Schumachers tilstand. Han kan snakke med sin kone Corinna og sine barn, skriver den tyske avisa die Bildt.

Tilstanden skal være så bra at han ikke lenger trenger hjelp av eksperter. Det har han fått til nå på sykehuset i Grenoble i Frankrike.

– Michael har forlatt sykehuset for å fortsette sin langvarige fase for å bli frisk. Han er ikke lenger i koma, sa Kehm.

– Hans familie vil si takk til alle legene, pleierne, sykesøstrene og terapeutene i Grenoble. De takker også alle førstehjelperne på ulykkesstedet. I disse første månedene har de gjort et fremragende arbeid, sa Kehm.

– Familiens takk gjelder også alle de mennesker som har sendt Michael så mange gode ønsker. Det har sikkert hjulpet ham.

Mandag fikk pressen også beskjed om at prosessen for å bli frisk er privat.

Etter ulykken ble Schumacher operert to ganger. Det var for å lette trykket i hjernen. Legene begynte å vekke ham 30. januar. De sa at det ville ta lang tid å vekke ham.

To måneder senere sa Kehm at Schumacher viste tegn på at han var i ferd med å våkne.

Schumacher ble verdensmester i bilsporten Formel 1 hele sju ganger. Han har stort sett kjørt for Ferrari. Totalt vant han 91 VM-runder.

Schumacher sluttet etter 2006-sesongen. Men han begynte igjen i 2010. Han kjørte tre sesonger for Mercedes.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå