Sport

Seiret som fortjent

Det var 900 minutter siden sist Molde vant en fotball-kamp. Mandag vant de plutselig med ny trener på jobb.

Uwe Rösler har nettopp overtatt som trener for fotball-klubben Molde. Og første kamp med laget ble en suksess. Molde vant 3-1 over Strømsgodset. Og Rösler mener seieren var fortjent.
– Vi fortjente å vinne. Og jeg fikk de svarene jeg ville ha fra spillerne, sa Rösler til nyhetsbyrået NTB.

Det var også moldensernes første seier borte i løpet av årets sesong i eliteserien. Og første seier på ti kamper. Dermed rykket Molde forbi Hønefoss på kvalifiseringsplassen på tabellen.

Etter 15 minutter skåret Thomas Holm fra Molde etter innlegg fra Makhtar Thioune. Thioune doblet lagets ledelse i det 32. minutt. Röslers lag ga Strømsgodset lite rom til å spille ball i. De satset på tøft forsvarsspill og kontringer. Men Molde-forsvaret klarte ikke å stanse Muhamed Keita. Han reduserte til 1-2 etter 35 minutter. Mot slutten av kampen rotet Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey bort ballen. Moldes Baye Djiby Fall økte Moldes ledelse til 3-1.

Men Molde måtte klare seg med ti mann på banen i en del av kampen. Makhtar Thioune fikk direkte rødt kort. Thioune rev ned Joel Riddez i det 57. minutt. Dommer Terje Hauge så ikke episoden. Fjerdedommer Mads Ahlsen ga beskjed til Hauge. TV-bilder vil vise om dommeren var for streng med kortet.

Ellers var Rösler veldig godt fornøyd jobben for å hindre ballen å nå mål.
– Jeg synes vi gjorde en fantastisk forsvarskamp, mente Rösler.

Også spillerne var fornøyde.
– Det var deilig å vinne igjen. Det er så lenge siden sist. Jeg hadde nesten hadde glemt hvordan det føltes, sa Thomas Holm.

Mens Strømsgodset var bare middels fornøyd.
– Molde fikk tre billige mål. Men laget spilte rutinert. De fortjente seieren, sa Ronny Deila etter kampen. Han er trener for Stømsgodset.