Sport

Sendte Chile hjem

Brasil viste hvorfor de er kommet langt i fotball-VM. Chile ble sendt hjem med 3-0.

Det måtte et søramerikansk lag til for å sende det første søramerikanske laget hjem. Brasil spilte mot Chile i verdens-mesterskapet (VM) i fotball mandag. Og Brasil vant 3-0 over Chile.

Sør-Amerikanerne har dominert de siste kampene i Sør-Afrika. Mandag kom de ett steg nærmere en finale.
– Vi spilte bedre enn i gruppespillet. Vi er på riktig vei. Men vi må heve oss enda mer for å slå Nederland i kvartfinalen, sa Robinho etter kampen. Han skåret det siste målet for Brasil. Robinho ble kåret til kampens beste spiller.

Chile kan ha følt seg små i kampen. Laget viste fram godt angreps-spill tidlig i VM. Men det var borte i kampen mot Brasil. Chile tapte for Brasil for sjuende gang på rad. Og for 47. gang på 66 kamper totalt.

Chiles målvakt Claudio Bravo fikk nok å gjøre fra starten av. Han gjorde sitt beste for å holde laget inne i kampen. Men det var nytteløst.
– Vi er bitre og triste. Det var ikke slik vi hadde tenkt oss denne dagen. Vi gjorde hva vi kunne. Men vi hadde uflaks som møtte Brasil allerede i første cuprunde. Det er verdens beste lag, sa Bravo.

LES MER HER: Dommertabber ødela

Dunga er landslagssjef for Brasil. Han feiret ikke mye etter 3-0-seieren over Chile.
– Vi må bli bedre på alle områder av spillet vårt. Men jeg er ikke direkte misfornøyd, sa Dunga.

Dunga har respekt for neste motstander.
– Vi vet at Nederland er et veldig vanskelig lag å slå. Og at de er gode teknisk. De spiller fotball som søramerikanere, sa Dunga.

Nederland vant 2-1 over Slovakia mandag. Brasil spiller kvartfinale mot Nederland fredag.

Siste utgave

På forsiden nå