Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siste jakt på mesterligaen

I helgen skal fotballag kjempe om de to siste plassene i mesterligaen. Slik kan det gå for de engelske lagene.

Det er snart slutten på mesterskapet Premier League i engelsk fotball. Lagene kjemper nå om plass i den europeiske mesterligaen i fotball.

Manchester City og Liverpool kan avgjøre selv. Arsenal er avhengig av hjelp. Chelsea har vunnet foran Tottenham i Premier League.

 

Manchester City kan sikre seg plass i neste sesong av mesterligaen. Da må de vinne borte mot Watford. Da spiller det ingen rolle hva konkurrentene gjør.

Hvis City spiller uavgjort 3–3 og Liverpool samtidig vinner 3-0 mot Middlesbrough, må lagene ut i omspill. Det er fordi målforskjellen blir lik. Det hele kan bli en kamp om denne forskjellen.

Hvis City taper med mange mål kan også Arsenal skape problemer for dem.

 

Liverpool ligger på fjerdeplass. Det gjør at de er med i neste sesongs mesterliga. Hvis City vinner, får de likevel ikke en plass direkte.

Hvis City spiller uavgjort må Liverpool vinne med fire mål eller mer. Bare sånn kan de få mer poeng enn City.

Liverpool kan få skikkelig trøbbel. Det er hvis de taper 0-2 i siste kamp på hjemmebane. Da vil 1-1 være nok for Arsenal hjemme mot Everton. Arsenal ligger dårligst an før avslutningen av den engelske ligaen.

 

Arsenal kan ikke ta igjen City hvis City klarer uavgjort eller bedre. Arsenal må vinne med fire mål hvis City taper 0-1. Da er det lettere for laget å ta seg forbi Liverpool.

Liverpool skal spille mot Boro. Hvis Liverpool taper, kan de vinne mot Everton. Da vil de komme på fjerdeplass.

Arsenal kan også slippe unna med uavgjort. Da må Liverpool tape med minst to mål. Arsenal har muligheter til å bli en av de fire beste. Det betyr ingenting, ifølge trener Arsène Wenger.

– Våre muligheter betyr ingenting. Alt vi kan gjøre er å vinne kampen, sier han. Vi ønsker å gjøre vårt aller beste. Det er sesongens siste kamp. Det er akkurat slik tradisjonen i engelsk fotball er, sier Wenger.

Hans framtid i Arsenal skal diskuteres i klubbstyret. Det skjer etter FA-cupfinalen mot Chelsea. Det bekreftet Wenger fredag.