Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siste kamp med Mourinho

Lørdag leder José Mourinho Real Madrid for siste gang. Det blir slutten på hans største nedtur som fotballtrener.

José Mourinho tar lørdag farvel med Real Madrid etter sin første skikkelige nedtur som fotballtrener.

Seriekampen hjemme mot Osasuna blir hans siste fotballkamp som trener i Spania. Det er ventet at Mourinho blir dårlig mottat av fansen i denne siste kampen.

LES MER HER: Mourinho slutter i Real Madrid

På en pressekonferanse i mai ble det kjent at Mourinho slutter som trener i klubben. Selv om han egentlig hadde tre år igjen av kontrakten. 

– Vi er takknemlige for jobben Mourinho har gjort, og vi ønsker ham det beste for framtiden. Med ham har vi tatt et viktig steg framover på det sportslige plan, sa klubb-president Florentino Pérez på pressekonferansen.

Han understrek at Mourinho ikke hadde fått sparken.

– Ingen har fått sparken. Klubben og treneren er enige om at tiden er inne for å avslutte samarbeidet.

LES MER HER: Sørget for en Real nedtur

Da Mourinho ble trener i spansk fotball sommeren 2010, ble han presentert som en popstjerne. Det var store forventninger til han. 

Før han kom til Spania hadde han trent det portugisiske laget Porto. De vant mesterligaen. Derfor forventet mange at også Real Madrid skulle gjøre det. Men slik gikk det ikke.

Det eneste han har klart å vinne i Real er en La Liga-tittel og et cuptrofé.

LES MER HER: Ferdig i Inter

Det har også vært mye uro i Real Madrid denne sesongen. Spanske medier har skrevet at Mourinho har hatt konflikter med flere spillere. Blant annet har han satt keeper og lagkaptein Iker Casillas på benken det siste halvåret.

Det tok heller ikke lang tid før Mourinho kom i krangel med den spanske fotballpressen. Han har mange ganger latt være å komme på pressekonferanser.

Etter den siste kampen som trener for Real, reiser Mourinho tilbake til England. Der skal han igjen trene den engelske klubben Chelsea.

Det gjorde han også fra 2004 til 2007. Da vant laget to seriegull, én FA-cuptittel og ligacupen to ganger. 

Hans første kamp med laget blir mot Singha All Stars XI i Thailand i sommer.

Etter Asia-turen skal Chelsea til USA. Der deltar også klubber som Real Madrid, Inter, Everton, Juventus, Milan, Valencia og LA Galaxy.