Sport

Siste sjanse for Fourcade

Han er blitt kongen av Holmenkollen under årets VM i skiskyting. Søndag har Martin Fourcade sin siste sjanse til å sanke gull.

Franske Martin Fourcade har imponert stort under verdens-mesterskapet (VM) i skiskyting. Fredag hadde han tatt fire gull på de fire øvelsene han hadde vært med på.

– Det er jo helt rått. Jeg har to mesterskap der jeg har tatt fem medaljer. Jeg trodde det var bra. Fire gull på fire forsøk. Det er vel bare Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen som har fått fire gull i samme VM før, sa norske Tarjei Bø til nyhetsbyrået NTB før helga.

Lørdag ble det riktig nok ingen medalje på Fourcade. Det var Norge som vant herrenes stafett. Da tok Ole Einar Bjørndalen sitt 20. gull i VM. Men i dag har Fourcade sjansen til å avslutte VM med stil. VM i Holmenkollen rundes av med herrenes fellesstart klokka 16.

Ingen har kunnet måle seg med Fourcade i dette VM-et. Først vant Frankrike mix-stafetten. Så vant Fourcade både sprinten og jaktstarten. Torsdag vant han også normal-distansen.

Ingen kunne gjettet at Martin Fourcade skulle bli kongen av Kollen for åtte år siden. I 2008 gikk også Fourcade i Holmenkollen, skriver nrk.no. Da endte han på 61.-plass. Det var hans første verdenscup-renn.

– Jeg likte meg så godt her, selv om resultatet var dårlig. Jeg har kjempet for seiere, men også vært skuffet her, sa Fourcade på en pressekonferanse i starten av VM.

Franskmannen har også valgt å bo i Norge for å trene. I fjor sommer trente han her for å bli klar for Holmenkollen.

Fourcade er svært fornøyd med det han har klart i VM. Men han sier det er mulig å vinne over ham.

– Ingen er uslåelig. Jeg er selvsikker i sporet, og jeg vet hvordan jeg skal få ut min aller beste skiskyting. Det er vanskelig å få til. Jeg er fornøyd, og jeg er glad for at jeg nå kan nyte dette uten press. Jeg er allerede full av glede, sier han til avisa VG.

LES MER HER: Jakter flere medaljer

Siste utgave

På forsiden nå