Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sjekker voldtektssak mot Ronaldo på nytt

Politiet i Las Vegas i USA etterforsker en sak om voldtekt. Fotballstjernen Cristiano Ronaldo er anklaget.

Politiet i Las Vegas i USA skal sjekke en sak om voldtekt på nytt. Den portugisiske fotballstjernen Cristiano Ronaldo er anklaget. Voldtekten skal ha skjedd i 2009.

Det bekreftet politiet i Las Vegas til nyhetsbyrået AP mandag. Men de sier ikke hvem som er blitt utsatt for voldtekten.

En kvinne fra delstaten Nevada har saksøkt Ronaldo. Hun sier at han voldtok henne i en hotellsuite. Det skal ha skjedd under en ferietur i 2009. Etterpå skal Ronaldos hjelpere ha lurt kvinnen. De skal ha fått henne til å skrive under på at hun ikke skulle si noe om det som hadde skjedd. Det var for å hindre videre etterforskning av saken. Hun skal ha fått rundt 3 millioner kroner for dette. Kvinnen er nå 34 år gammel.

Hennes psykiske tilstand var ikke god nok til å skrive under på at hun ikke skulle si noe. Det mener kvinnens advokat. Det er årsaken til at hun nå saksøker Ronaldo.

Christian Schertz er Ronaldos advokat. Han har ikke villet si noe om søksmålet eller anklagene. Men i forrige uke kom saken fram i det tyske magasinet Der Spiegel. Etter det truer han med å saksøke magasinet. Han sa at saken truer Ronaldos personlige rettigheter på en spesielt alvorlig måte.

Ronaldo har lagt ut en video på sin konto på bildedelings-tjenesten Instagram. Der nekter han for å ha gjort det han er anklaget for.

«Fake. Fake news.» (Falskt. Falske nyheter). De vil utnytte navnet mitt, det er helt normalt. De vil bli berømte og si navnet mitt. Det er en del av jobben. Jeg er en lykkelig mann og alt står bra til, sa fotballspilleren.

Kvinnen sa ifra om overfallet til politiet samme dag 12. juni i 2009. Det står i søksmålet. Det bekrefter også Aden OcampoGomez. Han er talsmann for politiet. Kvinnen spurte også om å bli testet for seksuelt overgrep. Det ble gjort ved University Medical Center.

Men kvinnen ville ikke fortelle politiet noe om hvor overfallet skjedde. Hun ville heller ikke si hvem den mistenkte var. Hun sa bare at han var en europeisk fotballspiller. En portugiser.

– Etterforskningen pågår. Derfor vil det ikke komme noen flere detaljer i saken nå, sa OcampoGomez.

Ronaldo begynte å spille for den italienske fotballklubben Juventus i sommer.