Sport

Skal gå sju renn på 11 dager

Johannes Thingnes Bø satser hardt i VM i skiskyting. Han tenker verken på rekorder eller svenskene. Men han frykter Frankrike.

– VM kommer fort, men det kommer ikke fort nok, sier Johannes Thingnes Bø.

Han har vært kongen av skiskyting i vinter. Men kan han også bli kongen av verdens-mesterskapet? VM starter i Östersund i Sverige 7. mars.

På 11 dager skal Thingnes Bø gå alle sju løpene.Og han er utålmodig etter å komme i gang. Første sjanse får han torsdag. Da går han siste etappe i stafetten for både kvinner og menn.

– Du er i ditt livs form?

– Det har vært jevnt bra hele sesongen. Nå handler det om å ligge på dét nivået inn i VM. Og det føler jeg egentlig at jeg gjør, sier Bø til NTB.

25-åringen hadde trøbbel i starten av sesong. Da fikk han et virus og hadde vondt i ryggen. Men han ble frisk før sesongen startet.

Siden har det gått bra. Med ett unntak: Det gikk falt i forrige renn 16. februar. Bø skjøt bare fire av fem ganger på siste skyting. Han gikk siste runde med ett skudd i magasinet. Det er et brudd på reglene. Bø sa selv ifra. Han mistet både poeng i verdenscupen og 4.-plassen i løpet.

– Det var et arbeidsuhell. Jeg hadde et fjernt øyeblikk. Du skyter jo ikke fire skudd i stedet for fem med vilje. Det var idiotisk. Men jeg fikk uansett gått løpet og gjort den treningen jeg skulle, sier han.

Ellers har sesongen vært god. Bø har tolv seirer og på 17 renn. Han har i tillegg vært på pallen to ganger.

I verdenscupen leder han med 291 poeng foran russeren Aleksandr Loginov. Dermed er han nesten sikret å vinne verdencupen sammenlagt. Siste renn er i Holmenkollen i Oslo 24. mars.

Bø har også klart å nå rekorden til Ole Einar Bjørndalen. Han hadde også tolv seirer på én sesong. Bø er også to seiere unna franske Martin Fourcades utrolige rekord fra sesongen 2016/17.

– Det er en rekord jeg ikke tenker noe på. Men jeg tenker på verdenscupen totalt hele tiden. Det er der jeg har lagt all energien, sier Bø.

Nå er det VM og Östersund som gjelder. Bø frykter ikke svenskene mest. Selv om tok gull i forrige stafett i De olympiske leker. Og selv om de går i mesterskapet i hjemlandet.

– Nei, jeg synes Frankrike har vært sterk. Det er enkelte fra andre land som også er der oppe. Men på stafetten er det nok Frankrike vi skal få bryne oss på, sier Bø.

Siste utgave

På forsiden nå