Sport

Skarstein vant sitt første gull i EM

Birgit Skarstein er europa-mester i roing. Hun vant gull i Italia søndag.

Birgit Skarstein var klart best i finalen. Hun vant gull i europa-mesterskapet (EM) i roing. Hun vant i øvelsen singlesculler.

Allerede fredag viste Skarstein hvor god hun kan være. I finalen søndag var hun i en egen klasse foran de andre deltakerne. Moran Samuel fra Israel vant sølv. Anna Sheremet fra Ukraina fikk bronse.

– Jeg har tenkt på dette hver eneste dag i et og et halvt år. Det er utrolig befriende og deilig. Det har blitt gjort så utrolig mye fysisk de siste månedene. Det er helt magisk å få en belønning for det nå, sa Skarstein til nyhetsbyrået NTB etter at hun vant.

Skarstein var usikker før EM. Det er lenge siden hun har deltatt i en internasjonal konkurranse. Sist gang var i 2019. Da vant hun gull i verdens-mesterskapet (VM). Skarstein har fire gull fra VM. Søndag vant hun sitt første EM-gull.

Skarstein håper på flere medaljer i år. Hun satser på å gjøre det bra i Paralympics i Tokyo i Japan i sommer. Målet er å gjøre det bedre enn i Rio De Janeiro i Brasil 2016. Der ble hun nummer fire. Senere i høst er det VM i Kina.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå