Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skiskytter Svendsen slutter

Nok en skiskytter legger bort børse og ski. Emil Hegle Svendsen er ikke motivert til å fortsette.

Norske Emil Hegle Svendsen har vunnet 16 titler internasjonalt. Nå gir han seg med skiskyting. Det fortalte han på en pressekonferanse mandag.

– Det har vært litt trøblete de siste sesongene, men noen lyspunkter har holdt meg oppe, sa Svendsen. Han forklarte at han måtte kjenne etter hvordan det føltes ettter De olympiske leker (OL).

– Tidligere har motivasjonen kommet tilbake etter en liten pause. Det skjedde ikke denne gangen. Motivasjonen har ikke kommet tilbake, sa Svendsen. Så brast stemmen og han fikk tårer i øynene.

Svendsen takket mange. Skiskytter Ole Einar Bjørndalen var blant dem.

– Han var min store inspirasjon til å bli skiskytter, sa Svendsen.

Skiskytteren har allerede møtt folk som skal hjelpe ham videre. Han tror på en fortsatt flott framtid for norsk skiskyting.

– Jeg gleder meg til å følge med fra sidelinjen, sa Svendsen.

Svendsen er 32 år og fra Trøndelag. Han har vunnet totalt åtte medaljer i De olympiske leker (OL). Fire av dem var gull. Han har også vunnet 12 gull i verdens-mesterskap (VM). Der har han også seks sølv og tre bronse. Svendsen har vunnet renn i verdenscupen 38 ganger.

Det er ikke overraskende at Svendsen slutter. Det har han snakket om flere ganger. Hans siste renn i et mesterskap i verden ble i OL i Sør-Korea. Da gikk han stafett for Norge. Han slet i vinden, men klarte likevel å sikre sølvmedalje til Norge.

Svendsen bar det norske flagget på seremonien i OL i Pyeongchang. Han var også med på sølv i mixedstafetten. Han tok også bronse alene på fellesstarten.

I 11 år har Svendsen vært med i toppen. Han vant sin første bronse i jaktstart i VM i 2007.

I år tok han ferie tidlig. Men han konkurrerte i norges-mesterskapet (NM) på Lillehammer. Det var i helgen.

Svendsen er ikke den eneste som har sluttet den siste uka. Sist uke fortalte både Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen at de gir seg. Bjørndalen er skiskytter og Bjørgen har konkurrert i langrenn.