Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skistjernene er klare

Vil Emil Iversen kunne kjempe om medalje i Ski Tour Canada?

Sesongen for langrenn er snart over. Den avsluttes med konkurransen Ski Tour Canada. Det er en ny konkurranse, som varer til 12. mars.

De norske stjernene er på plass i Canada.

Emil Iversen har gjort det bra denne sesongen. Han kan fort kjempe om medalje i Ski Tour Canada.

Han endte som nummer ti sammenlagt i Tour de Ski tidligere i vinter. Ski Tour Canada starter med sprint i fri teknikk i Gatineau tirsdag.

– Jeg kan være med å kjempe høyere oppe enn i Tour de Ski. Men det er mye som skal klaffe, sier Iversen. Han er på 13.-plass i den sammenlagte verdenscupen.

Martin Johnsrud Sundby leder verdenscupen. Han er ikke stresset over Ski Tour Canada.

– Dette blir en litt annerledes tour. Den er litt showpreget, og mange av løpene er lagt opp som en folkefest. Det skal skapes blest om sporten. Det er en utfordring for meg. Jeg trives i løyper som er tøffe og med bratte bakker, sa Sundby til nyhetsbyrået NTB.

Therese Johaug vant Tour de Ski. Men hun er forberedt på at hun vil tape i Ski Tour Canada. Hun har best sjanse til å gjøre det bra mot slutten av konkurransen. Den varer fram til 12. mars.

– Det kommer noen distanser som passer meg bedre. Jeg har sett løypene på TV. Folk sier at det vil være mine favorittløyper og at jeg kommer til å elske dem, sier Johaug til NTB.