Sport

Skistjernene tror på Northug

Skistjernen Petter Northug hadde en dårlig sesong forrige vinter. I tillegg kjørte han bil etter å ha drukket alkohol. Men de norske kollegene tror han kommer tilbake i toppen.

Sist vinter slet skiløper Petter Northug med formen. Så kom skandalen. Northug kjørte bil etter at han hadde drukket alkohol. Han krasjet i en rundkjøring. De siste månedene har han trent godt. De norske skistjernene tror at Northug kommer tilbake i toppform. Han kan vinne gullmedalje i verdens-mesterskapet (VM) i Falun i Sverige til vinteren. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg tror nok Petter er veldig motivert og inspirert til å få en god sesong. Jeg har både lest og hørt at han er veldig godt i rute. Og at han har gjort en god treningsjobb. Jeg håper han kommer tilbake til der han var før, sier skiløper Therese Johaug til NTB.

LES OGSÅ: Flytter inn til kompisen

Nylig deltok Northug i et motbakke-løp i Lysebotn i Rogaland. Der viste skiløperen at han er på vei til å finne formen.

– Jeg så ham i Lysebotn. Han så tent ut både kroppslig og mentalt. Men det er alltid vanskelig å si. Er det en som kan komme tilbake fra en sånn sesong og det som skjedde etterpå, er det ham, sier skiløper Sjur Røthe. Northug klarte ikke å vinne noen medaljer i De olympiske leker (OL) forrige sesong. Han kom inn som nummer 18 på 5 mila.

Chris Jespersen er tilbake på landslaget i langrenn etter å ha vært på et privatlag. Han er sikker på at Northug vil vise seg fra sin beste side i vinter.

– Det er Petter Northug. Hvis han finner ut at han har lyst til å gjøre treningsjobben, tror jeg han er verdens beste skiløper. Uten tvil, sier Chris Jespersen.

I fjor sommer var Northug plaget av et virus. Sykdommen ødela hele sesongen. Marit Bjørgen har også slitt med sykdom tidligere. Hun sier at det meste dreier seg om viljen.

– Alt handler om hans egen motivasjon. Er han motivert, er han god nok til å ta VM-gull i Falun. Det er jeg helt sikker på, sier hun.

Northug er kjent for å ha en veldig rask spurt. Den har han ikke vist den siste sesongen.

– Jeg håper virkelig at Northug kommer tilbake. Han er nok en av dem jeg vet om som har mest kontroll på hvordan han skal trene for å være i toppform. Han har vært sånn hele veien og har alltid klart å gjøre det bra. Northug har jo et rykk som ingen andre har, selv om det ikke var der i fjor. Men jeg håper virkelig det kommer tilbake. Når han setter opp farten de siste metrene er det ingen som slår ham, sier skiløper Heidi Weng.

Kollega Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror også at Northug finner formen igjen. Hun sier også at nivået i langrenn har blitt høyere de siste sesongene.

– Jeg tror Petter kommer tilbake der han var. Han er veldig motivert og alle sier han trener veldig godt. Det virker som han er tilbake på det sporet han var før. Det er veldig spennende å se hvilken utvikling som har vært i sporten de årene da han kanskje ikke var så godt med. Jeg tror vi går en veldig spennende vinter i møte. Det virker som om Petter er veldig tent, sier hun.

Siste utgave

På forsiden nå