Sport

Skjebnekamp i eliteserien

Lillestrøm må kjempe for å bli i eliteserien i fotball. Men vinner de over Vålerenga søndag?

Fotballaget Lillestrøm har en viktig kamp søndag. Laget ligger på 12. plass i eliteserien i fotball. De trenger poeng. Men Lillestrøm møter laget Vålerenga (VIF). Nå ledet av Ronny Deila. Etter at Deila kom til Vålerenga, har laget spilt bedre.

– Nå har vel Deila vært der ganske lenge. Så han har hatt mye å si for laget en stund. VIF ligger fire poeng bedre an på tabellen. Men vi kan påvirke ting selv, sier Arne Erlandsen til nyhetsbyrået NTB. Han trener Lillestrøm (LSK).

Det er to runder igjen i eliteserien. Lillestrøm har 30 poeng. Det er like mange som Bodø/Glimt og Tromsø. Laget Stabæk er på 15. plass på tabellen. De rykker trolig ned. Men de har bare to poeng mindre enn Lillestrøm.

Kenneth Kvabek leder Kanarifansen, som er supporterklubben til Lillestrøm. Han sier Lillestrøm kan spille hvordan de vil. Så lenge plassen i eliteserien reddes.

– Lillestrøm kommer ikke for å underholde. Det tror jeg ikke vi skal forvente. Så lenge vi tar nok poeng og holder oss i eliteserien. Da driter vi i hvordan vi spiller, sier Kvabek til NTB. Han tror laget vil satse på et godt forsvar. Og forsøke å skåre på kontringer.

Sist helg møtte Lillestrøm Start. Kampen endte uavgjort 1-1. Trener Erlandsen savnet litt mer energi i laget.

– Alle fire kampene under meg har vært ganske like. Det synes jeg. Men vi så litt treige ut mot Start. Vi må ha litt mer fart hos spillerne, sier Erlandsen.

Han sier også at de planlegger hvordan de skal spille kampene.

– Vi har alltid et ønske om hvordan vi vil spille. Men det avhenger også av hvordan motstanderen spiller, sier han.

Vålerenga vant 3-0 over Tromsø forrige helg. Dermed er plassen i eliteserien trolig reddet. Det var Ronny Deilas første kamp som hovedtrener.

Kanarifansen sier det ville vært krise om VIF sender dem ned fra eliteserien.

– Men mest sannsynlig vil kampen mot Molde avgjøre alt, tror Kvabek.

Det blir sesongens siste. Han sier at situasjonen har endret seg helt de tre siste kampene.

– Vi har en mulighet til å klare det. Nå lever vi og er fortsatt med.

– Nå er det opp til oss selv, sier trener Erlandsen.

Kampen spilles på Ullevaal stadion i Oslo.

Siste utgave

På forsiden nå