Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skjøt seg til topps

Tarjei Bø vant fellesstarten i skiskyting i Oberhof søndag. Det var den fjerde seieren hans denne sesongen.

Det var to norske på pallen i denne konkurransen i verdenscupen. Tarjei Bø fikk førsteplassen. Emil Hegle Svendsen fulgte opp med en flott annenplass. Det skjedde etter fantastisk skyting på siste stående.

Bø fortsetter ledelsen i verdenscupen. Svendsen er på annenplass. Tidligere i år har Bø vunnet to sprintrenn og en jaktstart. Nå har han også vist at han behersker fellesstart.

– Fellesstart er på en måte skiskytingens formel 1. Det er en fascinerende konkurranseform, hvor det snur seg fort. Jo, det er både vanskelig og litt spesielt å vinne i fellesstart, sier Tarjei Bø til nyhetsbyrået NTB.

Bø tok seieren 2,4 sekunder foran Emil Hegle Svendsen. Ivan Tsjerezov på tredjeplass var 4,1 sekunder bak. Martin Fourcade på fjerdeplass ble slått med 14,3 sekunder.

Bø lå blant de beste hele veien. Han fikk en strafferunde på andre liggende skyting. Det ble også en bom på siste stående. Men der bommet også alle de vanskeligste konkurrentene. Dermed kunne Bø forlate standplass for siste gang med ledelse.

– Jeg hadde bestemt meg for å skyte så raskt jeg kunne på den siste stående skytingen. Da ville jeg ha en sjanse også om jeg fikk en bom. Jeg regnet med at jeg måtte skyte feilfritt for å gjøre det bra. Nå bommet jeg. Men det gjorde de fleste konkurrentene også, sier Bø.

– Du kan godt si at taktikken slo til for fullt. Jeg hadde en tung dag i sporet. Men på standplass var det bortimot full klaff, sier han.

Han vinner og vinner, og ikke bare i sporet. På idrettsgallaen lørdag kveld ble det også pris på ham. Da fikk han pris for «årets gjennombrudd».

– Det renner inn mye nå. Det er nesten så det er litt i overkant. Men jeg får kose meg med dette så lenge jeg kan. Det er små marginer. Det kan fort snu seg, sier han.