Sport

Skøyter seg til toppen igjen

I helgen ble det endelig to norske VM-medaljer på skøyter. Nå drømmer skøyte-Norge om å komme tilbake i verdenstoppen.

I helgen imponerte skøyteløperne Ida Njåtun og Sverre Lunde Pedersen. De vant hver sin bronse i verdens-mesterskapet (VM) i skøyter allround. Det var deres første internasjonale medaljer i slike mesterskap. Også sprinterne Espen Aarnes Hvammen og Håvard H. Lorentzen gjorde det bra. Nederlandske Sven Kramer var det ingenting å gjøre med. Han vant sitt sjuende gull i allround-VM.

De siste årene har Norge slitt med å få medaljer på skøyter. Håvard Bøkko har slitt med knærne sine. Nå lover landslagets trener Sondre Skarli mer moro på isen framover. Landslaget drømmer om å få Norge tilbake på toppen av skøytetronen. Men da må de få flere firmaer til å sponse dem med penger.

– Neste år blir vi mye sterkere. Det er jeg sikker på. Vi skal fortsette i samme sporet med de måtene å trene på som vi har brukt mest nå. Nå skal vi komme i gang enda tidligere. Det er mulig å forvente noe stort neste år og ikke minst i De olympiske leker (OL) i 2018, sier Skarli til nyhetsbyrået NTB.

Skarli sier at de er i ferd med å skape et lag der mange gjør det godt. Da kan de dra hverandre opp til flere gode resultater, tror Sverre Lunde Pedersen.

Ida Njåtun gleder seg også over at det går bra. Hun sørget for den første norske medalje for kvinner i et allround-VM på 35 år.

– Det er et godt tegn på at vi gjør mye riktig. Jeg får det til, og flere av gutta begynner å bli skikkelig gode – med Sverre helt i toppen. Vi er et lag som er på vei oppover, men viser at vi allerede er veldig sterke. Jeg tror de neste årene blir lyse, sier Njåtun til NTB.

Siste utgave

På forsiden nå