Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skylder på styrketreneren

Styrketrener Christopher Xuereb får skylda for den positive dopingprøven til sprinteren Asafa Powell.

Sprinteren Asafa Powell avga positiv dopingprøve. Det var under det nasjonale mesterskapet på Jamaica. Nå skylder sprinteren på styrketrener Christopher Xuereb. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:Verdens engang raskeste tatt for doping

Den canadiske treneren leide powell inn i mai. Det var for å få hjelp med å bli kvitt et skadeproblem. Han blir nå beskyldt for å ha gitt Powell både kostholdstilskudd og sprøyter. Powell mener det kan ha forårsaket den positive prøven på stoffet oxilofrin. Det er regnet som doping.

– Vi har vurdert veldig nøye hva som kan ha gått galt. Det virker som om styrketrener Xuereb er ansvarlig for dette. Han har gitt utøverne mange ting. Det er blant annet kostholds- og energitilskudd. Men vi har fortsatt ikke klart for oss hva som ga det positive resultatet på doping-testen, sier Powells agent Paul Doyle. Han er intervjuet av avisa The New York Times.

Powells treningsvenninne Sherone Simpson har hatt den samme styrketreneren som Powell. Også hun er tatt i doping.

– Vi fortsetter våre undersøkelser i påvente av at B-prøvene skal bli analysert, sier Doyle.

Både Powell og Simpson har innrømmet at de har avgitt positive A-prøve. Det skjedde i forbindelse med det jamaicanske friidretts-mesterskapet. Det var i slutten av juni. Ingen av dem har innrømmet å ha dopet seg bevisst. Likevel er det snakk om profesjonelle utøvere.

Doyle sa også at politiet hadde razzia på hotellet der Powell og Xuereb oppholdt seg. Det var i den italienske byen Lignano Sabbiadoro. Han sier det ble funnet flere stoffer og medikamenter som nå blir analysert.

Trener Xuereb skal ha blitt avhørt av politiet. Men han sitter ikke i arresten.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er sjokkert. Jeg er sjokkert over resultatet av den testen som ble tatt av meg i forbindelse med mesterskapet vårt på Jamaica, sier Asafa Powell. Han vil ikke innrømme noen skyld. Han sier han er vil kjempe det han kan for å bli renvasket.

Også amerikaneren Tyson Gay er tatt i doping. Nå har han trukket seg fra verdens-mesterskapet i friidrett.