Sport

Slet i sykkel-VM

Syklist Thor Hushovd veltet i verdens-mesterskapet (VM). Edvald Boasson Hagen kom i mål som nummer 8. Nå vil nordmennene sykle annerledes i neste års OL.

I fjor vant Thor Hushovd verdens-mesterskapet (VM) i sykling. Men etter årets VM søndag står han skuffet tilbake. Mark Cavendish vant.

– Jeg står her etter 266 kilometer uten å føle meg sliten. Det er kjedelig, sa Hushovd til nyhetsbyrået NTB.

80 kilometer før mål veltet en syklist. Han dro med seg mange andre så de også veltet. Hushovd falt. Forhjulet på sykkelen ble ødelagt. Da rivalene foran i feltet skjønte at Hushovd var i trøbbel, øket de tempoet. Hushovd måtte få nytt hjul. Han hadde ingen sjanse til å ta igjen de andre.

To syklister skulle hjelpe Hushovd. Det tok en stund før de to hjelperytterne skjønte hva som hadde skjedd. Det var ikke lov for lagene å snakke sammen på radio i VM.

– Vi visste veldig lite om hva som skjedde. Da vi først fikk informasjon, var avstanden blitt i største laget. Jeg tenkte på å slippe meg bakover, men det ville ikke gjort noe fra eller til. Det ble temmelig håpløst, sa hjelperytter Gabriel Rasch.

Edvald Boasson Hagen måtte kjempe videre på egen hånd på slutten. Han kom i mål som nummer 8. VM var i Danmark.

LES OGSÅ: Dobbelt norsk

Kurt Asle Arvesen var en av de to hjelperytterne. Han mener det norske laget bør tenke annerledes neste år. Da er det De olympiske leker (OL). Arvesen mener Norge bør gi de to toppsyklistene hver sin rolle.

– Den som er i best klatreform bør få rollen med å gå i brudd i OL. Andremann bør satse på massespurt og følge Mark Cavendish. Da har man to forskjellige roller, sier Arvesen til NRK.

– Og lykkes ikke den som går i brudd, bør han trekke opp den som går i massespurt, mener han.

LES OGSÅ: Hushovd vant ledertrøya

Thor Hushovd sa etter VM at landslaget bør velge å kjøre for én kaptein istedenfor to. Men han syntes også at Arvesen tenkte fornuftig.

LES OGSÅ: Hushovd fant fram champagnen

Siste utgave

På forsiden nå