Sport
Bilde 1 av 3

Slik gikk det med de norske utøverne

Karsten Warholm er videre til finalen på 400 meter hekk i VM.

Flere norske utøvere konkurrerte mandag kveld i verdensmesterskapet i friidrett. VM er i London i Storbritannia.

Karsten Warholm var utøveren som klarte seg best. Han løper 400 meter hekk.

– Det tror jeg må være den beste starten jeg har hatt noen gang. Det var litt rotete over hekkene i begynnelsen. Det handler litt om at jeg prøvde å sikre litt, sa Warholm til kanalen NRK etter løpet.

Nå er Warholm klar for finalen. Den er onsdag kveld klokka 22.30.

Amalie Iuel løp også 400 meter hekk. Tiden 56,42 var ikke god nok. Hun var bare ett hundredels sekund fra å komme til semifinalen. Iuel mener hun har deltatt på for mange konkurranser i år.

– Selv om jeg er veldig glad i å konkurrere, så er det ikke bra for kroppen. Jeg tror absolutt jeg kunne unngått et par konkurranser. Da hadde jeg vært bedre i form nå, sier Iuel til NRK.

Nå ser den norske utøveren framover.

– Jeg må bruke dette til motivasjon og prøve å gjøre det bedre neste gang. Jeg gleder meg til å starte med trening i høst, sier Iuel til nyhetsbyrået NTB.

Jonathan Quarcoo er også motivert etter hans første VM.

– Jeg ser på meg selv som relativt ung. Det er veldig motiverende å se at jeg ikke er så langt bak eliten som jeg trodde da jeg kom hit. Det tar jeg med meg videre, sa Quarcoo til NTB etter løpet.

Han ble nummer fire i sitt forsøksheat på 200-meteren. Tiden 20,60 var ikke god nok til en plass i finalen. Men Quarcoo lover at det er mer i vente.

– Jeg tar med meg dette som en veldig bra dag, sa Quarcoo.

Siste utgave

På forsiden nå