Sport

Slik lader de opp til kampen

Alle gruppe-kampene til Norge starter klokka ni om kvelden. Spillerne har ulike måter å få tiden til å gå på.

Alle kampene i gruppespillet til Norge starter klokka ni om kvelden. Det er i verdens-mesterskapet (VM) i fotball for kvinner. Dermed må spillerne fylle dagene med noe før kamp.

– Vi har justert døgnet litt her nede. Vi står opp senere enn vanlig. Vi kjører en lett økt om morgenen for å få kroppen i gang. Så er det lunsj. Og da er klokka plutselig to. Etterpå er det noen rolige timer hvor vi samler krefter og gjør oss klare for kvelden. Så er det avreise, sier Vilde Bøe Risa til nyhetsbyrået NTB. Hun får det til å høres ut som timene flyr.

– Noe dødtid blir det. Men det er litt deilig det og.

Lørdag vant Norge første kampen de spilte i VM. De vant 3-0 over Nigeria.

Maren Mjelde er kaptein på laget. Hun er blant dem som synes det blir mange timer før kamp.

– Det er litt spesielt at kampene starter så sent. Det er ikke noe vi er vant til. Vi må prøve å finne på ting som gjør at tiden går. Og at det ikke blir så mange tanker om det som skal skje senere. Sist begynte jeg å rydde rommet og re opp sengen. Det var bare for å få tiden til å gå. Det er noe jeg normalt aldri gjør før en kamp, sier hun.

– Vi må bare venne oss til det. For vi har visst lenge at vi skulle spille sent i VM.

Karina Sævik starter trolig i kampen mot Frankrike onsdag. Hun synes ikke det er noe stort problem å håndtere nervene og få tiden til å gå.

– Det er nok litt forskjellig fra person til person. Men vi har vært gjennom det en gang allerede i VM. Det er bare å gjøre det du vil: Slappe av, se serier, kanskje gå en tur, sier hun. Hun synes det er fint med en treningsøkt om morgenen.

– Da unngår vi å sitte med kroppen i ro hele dagen.

Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen synes heller ikke timene før kamp er noe problem.

– Vi klarte det fint sist. Vi har gjort noen små justeringer. Vi har flyttet på døgnet og trener litt senere, sier «Caro».

– Jeg synes ikke det var så ille før kampen mot Nigeria. Det er bare å slappe av, spise godt og få nok søvn. Det gikk greit, sier Engen.

For Guro Reiten dukker problemet opp etter kampen.

– Jeg liker egentlig sene kamper bedre enn tidlige. Det eneste som er litt kjipt, er at du ikke får sovet så mye etterpå. Men det skal vi takle. Vi har en kort økt med trening om morgenen. Så spiser vi, slapper av og koser oss, sier hun.

De kan også prøve konkurranse-instinktet på hotellet før kampen.

– Sist hadde vi en quiz på dagen. Det var for å samles og få tiden til å gå, sier Vilde Bøe Risa.

Når landslaget har ladet opp, skal de sette Frankrike på prøve.

– Det er mange av oss som er litt nattdyr og funker best om kvelden, sier Mjelde.

Kampen skal spilles for en full arena i byen Nice. VM er i Frankrike.

Siste utgave

På forsiden nå