Sport

Slik stoppet korona-regler landslaget

Korona-smitte gjorde at det norske fotball-landslaget måtte droppe kampen mot Romania. Et reserve-landslag skal vinne nasjonsligaen for Norge.

Lørdag var det norske landslaget i fotball allerede på flyplassen, klare for tur til Romania. Så rådet helse-myndighetene i Norge landslaget til å ikke reise.

Både helse-direktoratet, helse-ministeren og statsministeren var med på å vurdere saken.

Landslaget skulle spille kamp mot Romania søndag. Kampen var en del av nasjonsligaen. Men i forrige uke ble spilleren Omar Elabdellaouis syk med korona. Det fikk følger for hele landslaget.

De norske reglene sier at alle nærkontakter skal i karantene. Reglene gjaldt plutselig hele laget.

Samtidig er det egne regler for korona og fotballspillere, bestemt av fotball-organisasjonen UEFA. Disse reglene gjør for eksempel at spillerne testet for korona svært ofte. Det skal gjøre det trygt å spille kamper, selv med mye smitte. I tillegg har andre land som er med på serien, sine regler for å hindre smitte.

Norges Fotballforbud (NFF) forsøkte å forhandle med myndighetene. Men til slutt ble det klart at landslaget ikke kunne reise.

– Jeg advarte mot at NFF gjennomførte reisen slik den ble beskrevet. Det er imidlertid NFF som har ansvaret. De bestemte selv å ikke gjennomføre reisen. Og jeg er glad for at NFF tok denne avgjørelsen, sa helseminister Bent Høie til nyhetsbyrået NTB.

Kampen mot Romania ble avlyst. Foreløpig er det usikkert hvilke følger det får. Kampen kan ende 0-3 til Romania. Det kan også hende at det blir loddtrekning om seieren. Det siste kan skje om UEFA mener at Norges Fotballforbund (NFF) var uten skyld i at laget ikke kunne spille kamp.

Onsdag møter landslaget Østerrike i Wien i Østerrike. NFF har satt sammen et landslag med andre spillere. Leif Gunnar Smerud skal være trener for Norge under kampen. Han trener til vanlig junior-landslaget.

NFF holder en pressekonferanse mandag klokken 11. Da forteller de om hvilke spillere som er plukket ut til det nye landslaget.

I nasjonsligaen kjemper Norge om seier i gruppa i B-divisjonen. Norge må vinne over Østerrike for å klare det. Seier gir også større sjanser til å bli med i VM i fotball i 2022.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå