Sport

Solbakken til nytt land og lag

Norske Ståle Solbakken måtte slutte som trener for tyske Köln. Nå skal han isteden trene fotball-laget Wolverhampton i England.

Ståle Solbakken blir ny manager i det engelske fotball-laget Wolverhampton. Det bekreftet klubben fredag.

Solbakken tar over som trener 1. juli. Han erstatter Mick McCarthy. Han måtte slutte i februar. Terry Connor har vikariert som manager. Han fortsetter i trenerteamet for laget.

– Jeg er glad for å kunne gå løs på den store utfordringen med å trene Wolverhampton. Å være manager i en så stor klubb er en spennende mulighet. Jeg kan knapt vente med å komme i gang, sier Solbakken til wolves.co.uk. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Flere av Wolves-supporterne ante ikke hvem nordmannen var. Det var før de fikk høre at Solbakken kunne få jobben som manager.

LES MER HER:– Ikke aktuelt med Solbakken

Solbakken spilte i sin tid seks kamper for Wimbledon. Han fikk 58 A-landskamper for Norge.

Mandag blir Solbakken presentert for pressen. Det er ukjent hvor lang kontrakt han har fått.

–Jeg glad for å kunne bekrefte at Solbakken blir vår nye manager, sier klubbformann Jez Moxey.

Ståle Solbakken blir den første manageren i Wolverhampton som ikke er britisk eller irsk. Hjemmearena for laget er Molineux. Det et klassisk stadion i engelsk fotball.

– Et klokt og godt valg av begge. Og det er bra planlagt for Ståle. Han kommer til en klubb med kultur og filosofi som bør passe. Det er i en fotball-liga og med et lag med spillestil som gjør at han vil bli hørt, sier Lars Tjærnås til NTB. Han er tidligere assistent-trener i Wimbledon.

Solbakken kom dermed raskt tilbake som trener. Han ble tvunget til å slutte som trener for det tyske laget Köln. Det var 30 av 34 serierunder i tysk 1. Bundesliga.

Wolves rykket ned til mesterskaps-serien denne sesongen. Målet er å rykke rett opp igjen. Klubben har penger til å få et bedre lage. Solbakken har tidligere trent FC København og HamKam.

– Dessuten kommer han på et gunstig tidspunkt. Han har alt av vinne. Og han kommer til en klubb med ressurser til å gå rett opp igjen. Jeg unner begge parter dette, sier Tjærnås.

Solbakken ga seg som spiller i 200. Det var etter at han fikk hjertestans. Han fikk da operert inn pacemaker, en liten maskin som hjelper hjertet til å slå riktig.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå