Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Solberg vant VM-runden

Petter Solberg vant VM-runden i rallycross søndag.

Søndag vant Petter Solberg denne runden i verdensmesterskapet (VM) i rallycross. Det var i Buxtehude i Tyskland. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Lørdag ble sønnen Oliver nordeuropeisk mester i crosskart. Oliver er bare 12 år gammel. Oliver er svensk mester, nordeuropeisk mester og NM-leder i crosskart. Petter Solberg kan snart være verdensmester både i rally og rallycross.

Petter Solberg vant med kun fem tusendeler over svenske Mattias Ekström søndag.

Det var fjerde VM-runden han har vunnet denne sesongen. Det er bare tre runder igjen. Solberg leder med 50 poeng over finske Toomas Heikkinen. Han er nummer to. Reinis Nitiss er bare tre poeng bak Heikkinen på tredjeplass.

Solberg ligger godt an til å vinne tidenes første VM-sesong i rallycross.

– Dette er ikke avgjort. Jeg har vært med på dette tidligere. Jeg har ledet rally og ting har skjedd. Det sier Petter Solberg.

Han har advart laget sitt mot å ta seieren på forskudd. Solberg hadde litt problemer med bilen i helgen også.

– Tenk om motoren ryker. Da kan jeg i verste fall miste 45 poeng bare på én VM-runde. Reglene sier at du bare kan bruke tre motorer. Det betyr at jeg får 15 poeng i minus hvis jeg må ta i bruk en fjerde motor for sesongen. Det sier Petter Solberg til avisa VG.

Andreas Bakkerud, Tommy Rustad og Frode Holte ble slått ut i semifinalen. Bakkerud er nummer fem i sammendraget. Han har 134 poeng.