Sport

Solberg vil vinne i Barcelona

Rallysjåføren Petter Solberg er i toppform igjen. Det er også bilen hans. Han håper på å vinne i Barcelona.

Lørdag og søndag kjøres det rally i Barcelona i Spania. Sjåførene kjemper om å vinne runden i verdens-mesterskapet (VM) i rallycross. Norske Petter Solberg gleder seg. Han leder VM. Og han har vunnet hele VM i rally to ganger før.

Men i august ødela han bilen sin. Det skjedde under VM- runden i Canada. Under løpet ble Solberg og bilen hans påkjørt. Det skjedde i en fart på 140 kilometer i timen.

Bilen ble ødelagt. Og Solberg måtte på sykehus, skriver kanalen NRK.

Heldigvis ble han ikke alvorlig skadd. Nå føler han seg fin igjen. Og bilen har blitt skrudd og fikset på.

– Jeg og bilen er i toppform igjen. Jeg er klar for å kjempe om poengene. Jeg satser på seier, sier Solberg til nyhetsbyrået NTB.

Han har fått mye masasje. Det har hjulpet kroppen tilbake i form.

– Jeg er også mer sikker på at bilen fungerer bedre, sier Solberg.

3. og 4. september kjørte han VM-runde i Frankrike. Da gikk det ikke så bra som han håpet. Selv om bilen var reparert. Nesten alle delene på bilen var byttet ut. Likevel var det problemer med bilen.

– En sprekk i eksos-manifoilen dukket opp i det første heatet. Dette gjorde at turbotrykket falt. Han mistet rundt 100 hestekrefter. Sprekken lå bak laget som beskytter mot varmen. Den kom trolig etter krasjen i august, sier Per-Espen Løchen til NTB. Han er mediesjefen til Solberg.

I det andre heatet var det andre problemer. Systemet for vindusspylingen sviktet. Likevel klarte Solberg å komme seg til finalen. Og han økte ledelsen sin. Han har 181 poeng til nå. Fortsatt er det fire runder igjen av VM. Mattias Ekström fra Sverige er på andreplass.

VM i rally avsluttes i Argentina 27. november.

Siste utgave

På forsiden nå