Sport

Solskjær letter presset på talentet

Unge Mats Møller Dæhli pekes ut som Norges nye supermann på landslaget i fotball. Ole Gunnar Solskjær ber folk bremse litt opp.

Fotballspiller Mats Møller Dæhli er bare 19 år gammel. Men han har gjort stor suksess allerede. Ole Gunnar Solskjær ble manager for det britiske laget Cardiff. Da hentet han inn Dæhli.

19-åringen har feid inn på det norske landslaget i fotball. Folk snakker om ham som Norges nye supermann. Dæhli spiller trolig fra start både mot England onsdag og mot Italia 9. september.

Solskjær gleder seg til å se unggutten spille for Norge. Men han ber folk bremse litt opp og ikke forvente at han skal være en leder.

– Det er naturlig at han får en sentral rolle på landslaget. Han kommer til å skape sjanser for medspillere rundt seg. Mats har utviklet seg enormt på de drøye 13 til 14 månedene jeg har hatt med ham. Det er kjekt å se hvor store steg det er blitt, sier den norske manageren til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Solskjær vil ha Molde-spillere til Cardiff

– Er han klar til å ta en sjefsrolle for Norge? Det ser jo nesten ut til at flere tenker slik, spør NTBs journalist.

– Jeg synes ikke vi skal forvente det av en 19-åring at han skal være en ledertype. Han er ikke en ledertype som person. Men han leder an ved å gi eksempel ute på banen. Det gjelder måten han spiller på, hvordan han vil ha ballen og at han aldri er redd for ballen, sier Solskjær.

Manageren sier at Dæhli ikke er redd for å få ballen eller gjøre en feil.

LES MER HER: Synes Norge er blitt bedre

Felix Magath er manager for de britiske laget Fulham. Han har sett mange tusen proffspillere i sitt liv.

– Dæhli er en god, ung spiller med stort talent. Det er forskjell på klubblag og landslag. Det er helt umulig å si hvor god han blir. Det avhenger ofte av de man har rundt seg. Lionel Messi har vært kjempebra på laget Barcelona, men var ikke særlig god i verdens-mesterskapet (VM), sier Magath til NTB.

LES MER HER: Satser på EM

Norges landslag har mistet flere av de erfarne spillerne. Brede Hangeland slutter som kaptein. Andre sliter med skader. Det gjelder blant andre Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo sliter hardt med å vinne kamper. Det har bare blitt én seier siden han begynte som trener for landslaget.

Dæhli har god teknikk. Han har mange idéer når han går i angrep. Dag-Eilev Fagermo trener laget Odd. Han mener at «Dæhli bør spille hver eneste kamp for landslaget framover».

Kampen mot England er onsdag. De har mange skadde spillere. I tillegg har spillerne Steven Gerrard, Frank Lampard og Ashley Cole sluttet på landslaget.

Norge har to ganger spilt uavgjort 0-0 mot britene. En gang vant England 1-0-seier. Norge vant 2 -1 over England i 1981.

Siste utgave

På forsiden nå