Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Solskjær må kjempe mot et topplag

Manchester United har klart seg godt under ledelse av Ole Gunnar Solskjær. Men nå skal de spille mot et topplag.

Ole Gunnar Solskjær har lykkes godt med fotball-klubben Manchester United så langt. Laget har vunnet fem kamper etter hverandre. Det har skjedd siden 18. desember. Da tok Solskjær over som midlertidig manager.

Manchester United har slitt før denne sesongen. Derfor måtte den forrige treneren slutte. Nå skal United spille mot et topplag igjen. Søndag møter de laget Tottenham. Kampen spilles på Wembley stadion.

Tottenham er på tredje plass i den britiske eliteserien i fotball, Premiere League. De har bare seks poeng færre enn Liverpool, som leder.

Tottenham trenes av Mauricio Pochettino. Denne treneren er en god kandidat til å overta jobben fast som manager for Manchester United. Det kan i så fall skje etter sommeren.

Men Solskjær mener United allerede er satt på prøve mens han har vært sjef. Han svarte torsdag på spørsmål fra mediene.

– Kampen mot Newcastle borte var en prøve. Den første kampen og hvordan alle reagerte, mot Cardiff. Den første hjemme på Old Trafford. Påvirkningen fra publikum. Det var en prøve, sier han

Solskjær mener at laget settes på prøve i hver eneste kamp i Premier League.

– Men denne gang møter vi et topplag. Vi trenger vi en god prestasjon og et godt resultat, sier han.

Manchester United jobber fortsatt med å bli blant de fire beste i Premier League. Men da må de også vinne eller spille uavgjort mot de andre storlagene. Det gjelder lag som Liverpool, Manchester City, Tottenham, Chelsea og Arsenal. I så fall må Solskjær snu en negativ trend.

José Mourinho var Uniteds gamle manager. Han var kjent for å være en mester i de store kampene. Men det klarte han ikke før han ble tvunget til å slutte. Våren 2018 vant United over lagene Manchester City, Liverpool, Chelsea og Arsenal. Laget har mislyktes etterpå.

Så langt har Manchester United null seiere mot slike lag på fem kamper. United har kun klart å vinne to poeng. De spilte 2-2 mot Arsenal og 2-2 mot Chelsea. Laget tapte sist mot Manchester City, Liverpool og Tottenham.

United har vunnet fire kamper i den britiske serien med Solskjær som sjef. De har også vunnet én kamp i FA-cupen. Det er seks poeng opp til fjerdeplassen i serien. Klarer de det, vil United få spille i mesterligaen.

Det har vært en enorm interesse for laget etter at Solskjær overtok.