Sport

– Sølv i EM er stort

Montenegro var best, mener stjernespiller Anja Edin. Hun valgte å se positivt på andreplassen i håndball-EM.

Det ble en spennende finale i Europa-mesterskapet (EM) i håndball for kvinner søndag. Norge og Montenegro måtte spille fire ekstraomganger. Til slutt tapte Norge 31–34.

Flere av de norske spillerne var skuffet. Til nå har Norge tatt gull i EM fire ganger på rad.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg spiller mitt første mesterskap for Norge som har vunnet så mye gull, og så ender det med sølv, sier Linn Gossé til nyhetsbyået NTB.

Hun syntes det ble en lang og tøff kamp.

– Vi fikk aldri den rette flyten. Det føltes kanskje som vi ble litt redde, sier hun.

LES MER HER: Møter samboeren i semifinalen

Anja Edin ble kåret til EMs mest verdifulle spiller. Hun ville ikke gråte over andreplassen.

– Sølv i EM er stort. Skuffelsen for laget er nok stor akkurat nå, men om et par timer tror jeg det ser annerledes ut. Vi skal ha det kult og feire de gode opplevelsene vi har hatt sammen her nede, sa Edin.

Hun syntes var var greit at Montenegro vant.

– Jeg synes de var bedre enn oss og hadde mer å spille på, sier Edin.

Også Camilla Herrem var fornøyd.

– Vi må lære oss å sette pris på sølvmedalje også. Det er ingen grunn til å være sure. Vi må ikke kreve at vi skal ha gull hver gang. Det er mange andre enn oss som drømmer om gull, sier hun til avisa Dagbladet.

LES MER HER: Jublet for OL-finale

EM-finalen ble en virkelig spennende. Montenegro ledet med ett år da kampen nærmet seg slutten. Men ni sekunder før slutt skåret Ida Alstad. Kampen endte dermed 24-24, og det ble ektraomganger. I den første ektraomgangen vant Montenegro 2-0. I andre ekstraomgang skåret de to mål til. Det så dårlig ut for Norge, men de klarte å kjempe seg tilbake. Også denne gangen skåret Alstad helt på slutten av omgangen. Dermed ble det nye ekstraomganger.

Men Montenegro var sterkest. De vant til slutt 34-31.

– Det er virkelig utrolig. Vi er virkelig glade fordi vi har dyttet Norge ned fra tronen, sa Montenegros Katarina Bulatovic til TV 2 Sporten. Bulatovic ble toppskårer i årets EM.

Siste utgave

På forsiden nå