Sport

Sørget for en Real nedtur

Fotballspilleren Robert Lewandowski lekte med rivalene i semifinalen i mesterligaen. Dortmund vant 4-1 over Real Madrid.

Fotballspilleren Robert Lewandowski skåret fire mål da tyske Borussia Dortmund vant 4-1 mot spanske Real Madrid. Det var i semifinalen i den europeiske turneringen Mesterligaen.

– Dette var bare det første skrittet, sa Lewandowski.

LES MER HER: Herjet med Barcelona

Slik scoret den polske 24-åringen:

1-0: Real Madrid-keeper Pepe blir lurt inne i målområdet. Lewandowski skårer etter innlegg fra Mario Götze. Drømmestart.

2-1: Lewandowski lurer offside-fellen, snur på fem meter og avslutter med høyrefoten.

3-1: Etter en elegant vending kan polakken sparke inn ballen ikke langt fra krysset. Forsvaret til Real Madrid henger ikke med denne gangen heller.

4-1: Lewandowski skårer på straffespark etter at Xabi Alonso har felt Marco Reus. Publikum er så glade. De tror nesten ikke det de ser.

Torsdag meldte flere medier at Lewandowski skal bytte klubb. Stjernen er solgt til den tyske klubben Bayern München, ifølge den spanske radiostasjonen Cope.

LES MER HER: Sier Suarez vil flytte fra England

– 1-4 er tøft, men de fortjente helt klart å vinne. De var det beste laget. 1-1 var bra til pause. Vi gikk til annen omgang med en god følelse. Men i løpet av fem til ti minutter hadde vi tapt nesten alt, sa Real Madrids trener José Mourinho til TV-kanalen Viasat 4.

Tirsdag om en uke møtes de to lagene igjen. Denne gangen på Real Madrids hjemmebane.

– Vi vet alt om Lewandowski: hvordan han beveger seg, hvordan han angriper. Det er skuffende når han får sjansen til å skåre så mange mål i situasjoner vi visste om på forhånd, sa Mourinho.

Ingen spillere skal tidligere ha klart å skåre fire mål mot Real Madrid i europacupene.

Cristiano Ronaldo skåret Real Madrids mål like før pause. Dortmund-forsvarer Mats Hummels tabbet seg ut og serverte ballen til Gonzalo Higuaín, som sendte ballen til Ronaldo foran målet. Enkelt kunne portugiseren sette ballen i det tomme målet.

Det skulle vise seg å bli et trøstemål, men muligens et viktig bortemål. Real Madrid må vinne 3-0 hjemme i returkampen neste tirsdag.

– Dette var kanskje den største kampen i vår karriere. Fansen var utrolige. Vi tenkte aldri på at vi kunne vinne 4-1. Vi visste at vi kunne vinne, men dette var ikke akkurat hva vi forventet. Sjansene for finale økte. 4-1 er veldig bra, men vi vet det blir vanskelig i Madrid, sa Mats Hummels til TV-kanalen Viasat.

Tirsdag vant Bayern München 4-0 over Barcelona i den andre semfinalen i mesterligaen. Dermed kan det et som det blir en tysk finale. Den første noensinne. Sist gang et land hadde begge lagene i finalen var i 2007-2008. Da vant Manchester United mot Chelsea.

Onsdag spilles den andre kampen i semifinalene mellom Bayern München og Barcelona.