Spania kan sette rekord

Det måtte straffespark til for å sende Spania til finalen i fotball-EM. Vinner Spania EM, kan de sette seiers-rekord.

Onsdag vant Spania mot Portugal i semifinalen i europamesterskapet i fotball (EM).

Etter 90 minutter og ekstra-omganger var det fortsatt 0-0. Dermed ble kampen avgjort på straffe-spark. Der vant Spania 4-2.

Begge lagene bommet på første straffe. Deretter traff hvert lag på to straffer. Så satte Spania inn sitt tredje treff i mål. Rett etterpå ble det bom for Portugal. Bruno Alves skjøt i tverrliggeren og ut.

Nå kunne Spania sikre seg seieren. Spanias Cesc Fàbregas taklet presset. Han smalt ballen inn i den ene stolpen og inn i mål. Fàbregas løp jublende avgårde. Spania fikk plass i søndagens EM-finale.

Portugal-stjernen Cristiano Ronaldo ble stående med trist ansikt. Han skulle tatt det siste sparket for Portugal. Flere mente at portugiserne spilte best i kampen.

Spania kan sette ny rekord. De kan bli første lag som vinner tre titler på rad. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Det spanske landslaget vant verdensmesterskapet i 2010. De vant også EM i 2008.

I 2008 vant Spania over Tyskland i EM-finalen. Finalen på søndag kan bli likedan. Da skal Spania spille EM-finale mot enten Tyskland eller Italia. De to siste landene møtes i semifinale torsdag kveld klokka 20.45.

Finalen i EM i fotball vises på TV 2 søndag klokka 20.45.