Sport

Sparket ut av finalen

Løperen Henrik Ingebrigtsen kom seg aldri til finalen på 1.500 meter i VM. En annen løper sparket hælen sin i kneet hans.

Han var Norges eneste håp om en medalje i verdens-mesterskapet (VM) i friidrett. Men drømmen ble knust allerede før semifinalen. Løperen Henrik Ingebrigtsen fikk trøbbel med briten Charlie Grice i forsøks-heatet.

Da det var 300 meter igjen, presset briten seg ut foran nordmannen. Han satte hælen i kneet til nordmannen. Ingebrigtsen kom helt ut av rytmen. Han falt fra 6.-plass til 12.-13.-plass i løpet av fem meter.

– Briten fikk skikkelig panikk og «måket» ut foran meg da det var 300 meter igjen. Han satte hælen i kneet mitt. Jeg stoppet helt opp og følte akkurat da at løpet ble tatt fra meg, sier Ingebrigtsen til nyhetsbyrået NTB.

Løperen mente Grice hadde brutt reglene. Det norske laget la inn en protest og krav om at nordmannen fikk delta i semifinalen.

Men protesten ble avvist. Dermed er Ingebrigtsen ute.

LES MER HER: Sikter mot medalje