Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spennende kamp venter

Norge klarte ikke å vinne over Makedonia. Men de må vinne eller klare uavgjort mot Frankrike for å komme videre i håndball-EM.

Norges store sjanse i europa-mesteskapet ble nesten borte mandag. Makedonias superstjerne Kiril Lazarov skåret og skåret på Norge. Han sørget for at kampen endte uavgjort 31-31. Onsdag venter Frankrike for de norske håndball-herrene. Det blir garantert et drama.

Vinner Frankrike, sikrer de seg plass i en semifinale. Med poeng er de norske herrene videre. Taper Norge, må de ha hjelp. Da må Kroatia vinne mot Polen. Dersom polakkene vinner, er sjansen borte.

Men også kampen mandag ble veldig spennende. Norge lå flere ganger under med fire mål etter pause. Keeper Espen Christensen hadde flere viktige redninger mot slutten.

– Det er bittert. Jeg synes vi skal vinne kampen, så det er kjedelig, sier Sander Sagosen til nyhetsbyrået NTB.

Norske Christian O'Sullivan prøvde seg på et siste angrep 45 sekunder før slutt. Men han ble dømt for brøyt.

– Jeg føler at det ikke var brøyt. Vi skulle hatt frikast eller straffe i den situasjonen, sier O'Sullivan til NTB.

Laget til Christian Berge kom seg opp på uavgjort. Dermed delte de poengene med Makedonia. Dermed blir kampen mot Frankrike ekstra spennende.

– Det blir knalltøft. Det er et av verdens beste lag. Så vi må gjøre det bedre og de må gjøre det dårligere. Men vi kan hamle opp med alle på en god dag, sa Sagosen.

Frankrike er regjerende mester i De olympiske leker, verdens-mesterskapet og EM.

De norske herrene har en 6.plass fra EM i 2008. Det er den beste plasseringen de har hatt i historien.

I årets EM tapte Norge med ett mål mot Island. Det var i den første kampen i EM. Siden har de vunnet tre kamper, før mandag. Lørdag sikret de norske gutta seg plass i OL-kvalifiseringen i april.

LES MER HER: Heier på håndball-gutta

LES OGSÅ:
Møter enøyd kjempe