Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spennende øvelser i OL i helgen

I helgen går det flere spennende OL-øvelser der Norge kan vinne medalje. Her er de viktigste.

De olympiske leker (OL) fortsetter i Sotsji i Russland. I helgen har Norge sjanse til å ta flere medaljer.

Lørdag 15. februar:

Klokka 11.00: Langrenn: Stafett, kvinner (4x5 kilometer).

Klokka 14.30: Skøyter: 1500 meter, menn.

Klokka 18.30: Hopp: Stor bakke, menn.

Det var en stund usikkert hvem av de norske jentene som skal gå stafetten. Nå er laget klart. Det blir Marit Bjørgen, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng. Det betyr at Kristin Størmer Steira ikke får gå stafetten. Det var Egil Kristiansen som tok ut laget fredag, skriver nyhetskanalen NRK. Kristiansen er landslagstrener for jentene.

– Jeg har valgt Astrid fordi hun har gått gode renn i vinter. Løypa passer til Astrid, sa han til NRK.

Etter 10 kilometer klassisk torsdag var Marit Bjørgen veldig sliten. Noen lurte på om Bjørgen var syk, men det er hun ikke, skriver NRK.

Hvem som skal gå de ulike etappene er ikke bestemt. Men sannsynligvis går Weng første etappe, Jacobsen andreetappen med klassisk stil, Johaug tredje etappe og Bjørgen går den siste etappen med fri teknikk. Det skriver nyhetsbyrået NTB. I OL i 2010 vant Norge denne øvelsen.

Håvard Bøkko skal gå 1.500 meter på skøyter for menn lørdag. I OL i Vancouver for fire år siden fikk han bronse i den øvelsen.

– Jeg har en bedre følelse nå enn da, sier Bøkko til avisen VG.

Søndag 16. februar:

Klokka 06.00 på TV 2 Zebra: Curling. Storbritannia - Norge, menn.

Klokka 08.00: Alpint: Super-G, menn. Vi heier på Aksel Lund Svindal.

Klokka 11.00: Langrenn: Stafett, menn (4x10 kilometer)

Klokka 16.00: Skiskyting: 15 kilometer fellesstart, menn

Klokka 16.35 på TV 2 Zebra: Curling. Norge – Sveits, menn

Søndag skal guttene gå stafett i langrenn. Det er 4 ganger 10 kilometer.

– Alt er avhengig av Petter Northug, sier Chris Jespersen. Han er en av de norske skiløperne. Jespersen ble nummer seks på 15 kilometer klassisk fredag. Northug har slitt med formen i dette OL.

Nå er isteden svenskene favoritter til å ta gull på stafetten, skriver NTB. Jespersen vil ikke at det skal bli lett for Sverige. Han får være med på laget etter at han gikk så bra på fredag.

Sannsynligvis blir det norske laget slik: Eldar Rønning første etappe med klassisk, Chris Jespersen andre etappe klassisk, Martin Johnsrud Sundby tredje etappe fristil og til slutt Petter Northug i fristil.

Også i alpint er det verdt å følge med søndag. Alpinist Aksel Lund Svindal har ikke klart seg helt i toppen i dette OL. Men søndag blir det en ny sjanse. Han skal kjøre Super-G for menn. Svindal vant i OL i 2010.   

Skiskytter-mennene skuffet på 20-kilometeren torsdag. Da kom Emil Hegle Svendsen på en 7. plass som beste norske. Søndag er det en ny sjanse. Da kan du se 15 kilometer fellesstart.

Her kan du se når resten av de spennende øvelsene i OL vises på TV: TV-oversikt