Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spent Bolt er i Oslo

Usain Bolt gleder seg til 200-meteren på Bislett. Han lover å løpe så fort han kan for publikums skyld. Og blant publikum sitter kronprinsparet.

Torsdag løper jamaicaneren Usain Bolt 200-meteren under Bislett Games i Oslo. Han er spent. Men mest av alt gleder han seg.

– Dette blir den første 200-meteren min i år, og jeg kan love at jeg skal løpe så fort jeg kan. Det blir den første 200-meteren min på ganske lang tid. Jeg må innrømme at jeg er litt spent på løpet, sier Usain Bolt.

LES MER HER: Satte ny rekord

Bolt kommer alltid til Bislett Games. Dette er tredje året på rad han gjør det.

– Bislett er blant de beste banene jeg løper på. Atmosfæren er fantastisk, og banen gir meg energi. Det er derfor jeg kommer tilbake år etter år. Publikum gir meg også ekstra energi. Jeg liker meg veldig godt i Norge. Oslo er en herlig by som jeg bare må like. Derfor kommer jeg tilbake om og om igjen, sier Usain Bolt.

Han er en av de aller mest populære og berømte idrettsstjerner i verden.

LES MER HER: Usain Bolt kommer til Bislett Games

Bolt er bare i Oslo for å løpe 200-meteren torsdag kveld. Men han skal også gjøre en jobb for Røde Kors og kampen mot malaria. Derfor kan du se han i Spikersuppa i Oslo tirsdag ettermiddag. Etterpå skal han på jordbærselskapet i den russiske ambassaden i Oslo.

– Løpingen min er jobben min, så det er klart det er mest viktig å løpe fort og vinne medaljer. For å være helt ærlig må jeg vel innrømme at å vinne medaljer er det viktigste, sier Usain Bolt.

Han har lenge snakket om at det store målet hans er å bli en legende. Det er han på veldig god vei til å bli. Mange vil vel si at han er det allerede. Men Bolt vil gjerne vinne OL-gull på 100 og 200 meter også i Rio de Janeiro i 2016-OL før han kaller seg en legende.

LES MER HER: Tok verdens-rekord i VM

Målet hans er i alle fall å være den beste sprinteren i verden fram til og med OL i Rio. Etter det er det slutt. 

Men før den tid er det altså Bislett Games. Blant de mange som kommer for å se Bolt løpe er kronprinsparet og prinsesse Astrid. Det skriver Slottet på sine hjemmesider.

– Vi hadde møte med kongehuset mandag, og vi er selvsagt meget glad for at kronprinsparet er på plass. Det virker som om de vil gjøre det til en tradisjon å komme på dette stevnet. At prinsesse Astrid også ønsket å komme, synes vi er ekstra hyggelig, sier Svein Arne Hansen til nettstedet friidrett.no. Han er friidrettspresident.