Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spent før Norges møte med Spania

Norge møter Spania i sin første kvalifisering for EM i fotball. Hele laget er spent.

Markus Henriksen spilte hvert minutt for det norske landslaget i fotball i fjor. Da vant Norge mange kamper. Men nå møter Norge sterkere motstand enn noen gang, mener Henriksen.

– Spania blir flere hakk opp fra lagene vi møtte i fjor. Vi er klar over at vi er litt under. Men vi har gode resultater under Lars Lagerbäck. Derfor blir det spennende å se hvordan vi ligger an mot de beste i verden, sier Henriksen til NTB.

Han sier at det er nettopp slike lag Norge møter hvis de kommer til europa-mesterskapet (EM).

Kampen mot Spania er nettopp kvalifisering til EM i fotball.

– Det eneste landslaget vi har møtt av denne klassen var Tyskland. Da ble det rundjuling. Det er viktig at vi viser oss fram ordentlig. Vi må får noen svar på hvor mye vi har forbedret oss siden da, sier Henriksen.

Han håper at svaret blir «veldig mye».

– Vi synes det. Kampene tyder på det. Men lagene vi har møtt kan ikke sammenlignes med Frankrike, Spania og de beste. Så ærlige må vi være. Men vi har trent godt og er klare for oppgaven, sier han.

Spilleren er samtidig ærlig på at de må få ut mest av alle sammen om de skal klare å få med seg noe.

Lars Lagerbäck holdt en pressekonferanse torsdagen. Da sa han at forberedelsene ikke er som til en vanlig landskamp. Denne gangen er han er ekstra streng på at retningslinjene skal følges.

– Det er det ingen tvil om, sa Henriksen.

Han forklarte at om en spiller gjør en dum feilpasning eller mister ballen rett utenfor 16-meteren. Da er straffen trolig en skåring fra Spania.

– Vi må være ekstra på og ekstra konsentrert. Gjør vi en liten feil, er litt for sein eller slapper litt av. Da blir vi straffet voldsomt, sier Henriksen.

Han tror det er viktig for Norge å tørre å bruke ballen når laget har den.

– Spania tar sjanser i måten de spiller på. Vi håper og tror at vi kan klare å utnytte det, sier han.

Det er en ting Norge har slitt spesielt med. De må de få til bedre for å lykkes i denne kampen.

– Effektiviteten må opp. Vi kommer ikke til å skape like mange muligheter som i andre kamper. Her kan det være at vi får en eller to. Da må vi skåre, sier Henriksen.

Kampen spilles i Valencia lørdag. Til nå er det solgt 30.000 billetter. Stadion tar 48.000 mennesker. Interessen er mye større for landskampen i Oslo tirsdag. Da møter Norge Sverige. Den kampen er så godt som utsolgt allerede. Det betyr vel 26.000 mennesker på tribunene på Ullevaal stadion.