Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spente på sølv og Brann

Bergenserne venter nervøst på søndagen. Da avgjøres det om fotballaget Brann rykker direkte ned. Også sølvet i eliteserien blir avgjort.

I helgen er det klart for siste runde i eliteserien i fotball. Fotballaget Brann har slitt i årets sesong. Nå ligger de på 14. plass av de 16 lagene i serien. De to nederste rykker direkte ned til 1. divisjon. Laget på 14. plass må spille mot lag fra 1. divisjon om å få plass i eliteserien neste sesong.

Brann er fra Bergen. Bergenserne er nervøse. Bare to poeng skiller mellom Brann og Sogndal på 15. plass. Brann spiller mot Haugesund søndag. Taper Brann, og Sogndal vinner sin kamp, blir Brann nummer 15. Da rykker Brann direkte ned.

Eliteserien har slitt med færre tilskuere på fotballkamper dette året. Men søndag kan Haugesund fylle sin stadion for første gang. Den tar nesten 9.000 tilskuere. Mange er spente på kampen.

LES MER HER: Brann kan rykke ned

Svenske Rikard Norling ble trener for Brann før denne sesongen. Flere trodde Brann ville kjempe i toppen av tabellen. Isteden kjemper de nå hardt for å unngå å rykke ned.

- Det blir en ny utrolig viktig kamp mot Haugesund. Men jeg vet jo at det ligger en stor oppgave i å analysere denne sesongen. For det har ikke vært godt nok, sa Norling forrige helg, ifølge Nettavisen. Norling sier at han er forberedt på at han kan miste jobben.

Brann har vært i eliteserien siden 1985. Toppfotball-sjef Nils Johan Semb er overrasket over Brann i år.

– En så stor by med så store ressurser og med alt det Brann har bygget opp, de skal bare ikke rykke ned, sa Semb til nyhetsbyrået NTB i forrige uke.

Han sier at det er veldig sjelden at storklubber fra de fire store byene rykker ned.

– Nå er det jo også 16 lag i eliteserien. I Bergen, Stavanger og ikke minst Oslo, har lagene år etter år spilte dårligere enn de burde, sier han.

Også kampen om sølvet i eliteserien blir spennende. Molde har allerede vunnet gullet. Men mellom Odd på 2. plass og Rosenborg (RBK) på 3. plass skiller det bare ett poeng.

LES MER HER: Odd knuste Sarpsborg

Odd møter Molde i sin siste kamp. RBK møter Strømsgodset. Vinner Odd, er de sikret sølvet. Med uavgjort eller tap er Odd avhengig av at Strømsgodset klarer uavgjort eller vinner mot RBK.