Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spiller sin største kamp

Islands landslag er med i EM for første gang. I kveld spiller de åttendelsfinale mot selveste England.

Island er med i europa-mesterskapet (EM) i fotball for første gang. Og landslaget fra nord har imponert stort. Første spilte de uavgjort mot Portugal. Så vant de 2-1 mot Østerrike. I kveld spiller de mot England.

Island er det eneste nordiske landet som fortsatt er med i EM. Dermed heies islendingene fram av hele Norden. Laget har også blitt lagt merke til ellers i Europa.

Til og med en mann fra England heier på islendingene i kveld. Alan Matthews har bodd på Island i 27 år. Han har jobbet med fisk. Matthews skal se kampen på øyas eneste engelske pub.

– Jeg skal heie på Island. Det er en vanskelig situasjon for meg. Vennene mine i England er ikke glade. Men jeg kommer til å sitte her med en blå drakt og juble når de scorer, sier han til avisa VG.

Islands deltakelse i EM har gitt full EM-feber på Island. Så mange som 10 prosent av folket på Island har dratt til Frankrike. Det vil si rundt 33.000 personer. De som er igjen på Island, skal se kampen på TV. I hovedstaden Reykjavik skal kampen vises på storskjerm utendørs.